Man aangehouden in de zaak van aangereden kinderwagen in Amsterdam – Hartvannederland.nl

Man aangehouden in de zaak van aangereden kinderwagen in Amsterdam - Hartvannederland.nl
Eigenaar van auto die kinderwagen aanreed in Amsterdam is aangehouden
De politie laat weten dat de aangehouden kentekenhouder de wettelijke eigenaar van de auto is, maar niet de bestuurder hoeft te zijn geweest. Dit moet blijken uit zijn verhoor.

Het incident vond maandagmiddag rond 14.50 uur plaats op de kruising van de Jan van Galenstraat en de Jan Tooropstraat in Amsterdam. De bestuurder van de betrokken auto, een zilvergrijze Volkswagen, reed na het ongeval door. De baby is inmiddels weer thuis en maakt het volgens de politie goed.

Direct na de aanrijding startte de politie met de zoektocht naar de doorrijder. Getuigen van het incident werden opgeroepen zich te melden. Mogelijk heeft een getuige het nummerbord van de auto doorgegeven.

De eigenaar van de auto die maandag een aanrijding had met een kinderwagen in Amsterdam, is aangehouden. Bij het ongeluk raakte een baby gewond.

De aanrijding gebeurde maandagmiddag rond 14.50 uur. De moeder stak met haar kinderwagen de kruising van de Jan van Galenstraat en Jan Tooropstraat over, toen de automobilist de kinderwagen aanreed. Hij ging er daarna vandoor.

Getuigen van het ongeluk hadden het kenteken van de auto doorgegeven aan de politie. Met die informatie kon de politie de auto-eigenaar traceren. Of hij maandag achter het stuur zat ten tijde van de aanrijding, zal moeten blijken uit onderzoek.

De man is aangehouden. Hij heeft een verklaring afgelegd bij de politie en is daarna weer heengezonden. Het kindje werd behandeld in het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis.