Medewerker verzorgingshuis neergestoken door bewoner – Parool.nl

Medewerker verzorgingshuis neergestoken door bewoner - Parool.nl
Medewerkster verzorgingshuis neergestoken door bewoner | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en raakte ernstig gewond. Ze werd ter plekke behandeld door een traumateam en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat de vrouw inmiddels buiten levensgevaar verkeert.

Medewerkster van Amsterdams zorgcentrum neergestoken door bewoner

Ronald Schmidt, lid van de raad van bestuur van Cordaan, zegt nog steeds een beetje te shaken. “Ze was bezig met het verzorgen van de lunch toen ze werd aangevallen. Het restaurant zat toen vol met bewoners en bezoek. Iedereen zag het gebeuren.”

Een persoon heeft ingegrepen door het slachtoffer weg te houden van de man met het mes, zegt Schmidt. “Ze was toen al meerdere keren gestoken.”

Het lid van de raad van bestuur zegt dat iedereen die getuige is geweest van de steekpartij ontredderd is. “Daarom wordt slachtofferhulp ingeschakeld.”

Het gaat veelal om oudere, kwetsbare mensen die erg geschrokken zijn van wat er is gebeurd. “De crisisdienst van Cordaan is aanwezig. Morgen zullen we een bijeenkomst organiseren om iedereen bij te praten en verder moeten we elkaar vooral vasthouden en steunen”, zegt Schmidt.

Omdat de verdachte ook gewond raakte bij de steekpartij is hij eerst naar het ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen te worden behandeld.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Het is niet bekend wat de aanleiding is van het geweldsincident.