Auto Amsterdam beschoten, inzittenden gezocht | Binnenland – Telegraaf.nl

AMSTERDAM – Op de Amsterdamse Van Reigersbergenstraat in stadsdeel West is donderdagmiddag een auto beschoten.

Dat meldt de politie. De inzittenden zijn gevlucht. Het gaat om twee mannen: een in een rood shirt en een in een grijs shirt. Er wordt jacht gemaakt op twee mannen.

De inzittenden van de beschoten Mazda die op de 3e Hugo de Grootstraat stond waren gevlucht. Van de schutters en de andere auto is geen spoor, die auto was waarschijnlijk een donkere Seat. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De politie zoekt getuigen.

Een auto, waarschijnlijk een donkere Peugeot, is achtergelaten op de Derde Hugo de Grootstraat. Via Burgernet is een alert verspreid die nadrukkelijk meldt de twee mannen niet zelf te benaderen, wat meestal wijst op het bezit van vuurwapens. Voor zover bekend is er niemand geraakt.

In Amsterdam-West heeft donderdagmiddag een schietincident plaatsgevonden. Op de Van Reigersbergenstraat werd volgens de politie vanuit een auto op een andere auto geschoten. Die laatste auto werd daarna aangetroffen op de 3e Hugo de Grootstraat.

Tips of beelden? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of app ze naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

De politie zoekt ook twee verdachten: een man met een rood shirt en een man met een grijs shirt. De man met het rode shirt is 30 a 40 jaar oud is kaal en heeft een baard.