Automobilist rijdt twee politieautos aan in Amsterdam – Crimesite

Automobilist rijdt twee politieauto\s aan in Amsterdam - Crimesite
Politie geramd bij wilde achtervolging tussen Hilversum en Amsterdam
Agenten wilden de bestuurder op de A1 controleren, maar hij ging ervandoor. Hij reed naar Amsterdam en ramde ondertussen twee autos. Op de A10 sloten meer politiewagens zich bij de achtervolging aan.

In de Zeeburgertunnel probeerden de agenten de wagen klem te rijden. Dat lukte niet; de automobilist ramde een politiewagen en reed ook in op een andere politieauto.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Een van de politiewagens reed de auto vervolgens bewust aan, waardoor de automobilist de macht over het stuur verloor. Daardoor kon hij aan het eind van de tunnel opgepakt worden.

Vier agenten hebben aangifte van poging tot doodslag tegen de man gedaan. Twee automobilisten deden aangifte van het verlaten van de plaats van het ongeval.

Zaterdagnacht is een automobilist in de Zeeburgertunnel in Amsterdam op twee politieautos ingereden. Agenten probeerden de bestuurder klem te rijden op de A1 bij Hilversum, maar die ging er vandoor, waarbij hij onderweg nog twee autos heeft geramd.

Op de A10 in Amsterdam achtervolgden meerdere politieautos de bestuurder. In de Zeeburgertunnel probeerden agenten de auto klem te rijden, waarna de bestuurder één van de politiewagens ramde. Vervolgens reed hij ook in op de andere politieauto. Toen de automobilist de macht over het stuur verloor, kon hij aan het einde van de tunnel worden opgepakt.

De vier agenten in de twee politiewagens hebben aangifte tegen de man gedaan vanwege poging tot doodslag. Ook twee bestuurders van de autos die onderweg zijn geramd, hebben aangifte gedaan van doorrijden na een ongeval. De politie heeft nog niet gemeld waarom de man tot stoppen gemaand werd op de A1.

Afgelopen nacht probeerde een eenheid van de regio Midden-Nederland een bestuurder van een Renault Laguna te controleren op de rijksweg A1 ter hoogte van Hilversum. Echter de bestuurder van de Renault had geen zin om hier aan mee te werken en negeerde dan ook het volgteken van de politie. De bestuurder van de Renault ging vervolgens met 100 km/u vandoor en bleef over de rijksweg A1 rijden richting Amsterdam. Onderweg heeft de bestuurder nog 2 personenauto's geramd waarbij schade aan hun voertuigen is opgelopen. Op de Rijksweg A10 ter hoogte van Watergraafsmeer wisten wij met 2 voertuigen aan te sluiten bij de achtervolging en hebben deze van de collega's overgenomen. Als snel wisten wij in de Zeeburgertunnel de Renault in te boxen. Echter wist de bestuurder van de Renault een mogelijkheid te vinden om er wederom vandoor te gaan. Hierbij heeft de bestuurder van de Renault één van onze dienstvoertuigen geramd. Hierna reed de bestuurder van de Renault ook in op het andere dienstvoertuig van ons. Vervolgens wist het andere voertuig van ons de Renault aan te tikken waarbij de bestuurder van de Renault de macht over het stuur verloor. Aan het einde van de Zeeburgertunnel wisten wij samen met de collega's van Midden-Nederland de bestuurder van de Renault aan te houden. Tegen de bestuurder is door 4 van onze collega's aangifte gedaan van poging doodslag/poging zware mishandeling. Ook de 2 burgers hebben aangifte gedaan van het verlaten van een plaats ongeval. De recherche Midden-Nederland heeft het onderzoek in behandeling genomen. #LandelijkeEenheid #verkeerspolitie #achtervolging

Automobilist rijdt twee politieautos aan in Amsterdam added by Roel Janssen on 15 september 2019View all posts by Roel Janssen →