Dode na schietpartij Amsterdam is uitbater (49) van pizzeria – RTL Nieuws

Dode na schietpartij Amsterdam is uitbater (49) van pizzeria - RTL Nieuws
Dode en zwaargewonde bij schietpartij Amsterdam | Binnenland
De persoon die vanmiddag is overleden na een schietpartij aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West, is de uitbater van een pizzeria. De man werd voor zijn restaurant neergeschoten, reanimatie mocht niet meer baten.

Het gaat om de 49-jarige Goran Savic. De politie heeft nog geen enkel idee waarom de man is doodgeschoten. “We onderzoeken wat er is gebeurd”, vertelt een woordvoerder van de politie. “We hebben geen idee of het om bijvoorbeeld een liquidatie of een zakelijk conflict gaat.”

De politie zocht direct na het incident naar twee verdachten die zouden zijn gevlucht in een grijze Volkswagen met Belgisch kenteken. Op de nabijgelegen Admiraal de Ruijterweg zette de politie het voertuig aan de kant en werd de hoofdverdachte aangehouden. Daarbij loste een politieagent een waarschuwingsschot.

Een andere man die vanmiddag naast Savic stond, werd ook beschoten. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens de krant was de vriend van de uitbater het eigenlijke doelwit. De uitbater, die geen crimineel verleden heeft, zou zijn vriend hebben willen beschermen, maar werd vervolgens zelf dodelijk getroffen door een kogel. De vriend raakte zwaargewond.

Dode en zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam, verdachte opgepakt

Tijdens de schietpartij rond 15.45 uur waren veel mensen op de been. Een getuige die een bakkerij heeft in de buurt, vertelt aan RTL Nieuws: “Wij stonden in de winkel en toen hoorden we de schoten. We dachten: misschien heeft iemand wat laten vallen.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

De winkeleigenaar vervolgt: “Toen kwam er een man met zijn kind binnenrennen en zei hij dat we binnen moesten blijven. Daarna zagen we een man wegrennen. Een politieagent in burger rende hem nog achterna.”

Even later kon de politie een verdachte aanhouden in de Admiraal de Ruijterweg, daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. De politie doet nog steeds onderzoek aan het Hugo de Grootplein en is bezig met het veilig stellen van eventuele sporen en het horen van getuigen.

Bij een schietincident in een Italiaans restaurant in Amsterdam-West is de 49-jarige uitbater van het restaurant om het leven gekomen. Iemand anders raakte ernstig gewond. Volgens Servische media is de zwaargewonde de Servische crimineel Jovan Djurovic.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Moeilijke overheidsbrieven moeten duidelijker: snap jij dit? Ambtenaren zijn niet altijd even goed in begrijpelijk taalgebruik. Daarom gaat de overheid honderd taal-experts inhuren om het taalgebruik van ambtenaren te verbeteren.

Video: Schietpartij Hugo de Grootplein in West