Zwaargewonde door schietpartij in Amsterdam | Amsterdam – AD.nl

Zwaargewonde door schietpartij in Amsterdam | Amsterdam - AD.nl
Dode (29) door schietpartij in Amsterdam | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Rond half 2 in de nacht worden er schoten gelost op straat. Buurtbewoners bellen de politie terwijl de schutter er te voet vandoor gaat. Als de hulpdiensten ter plaatse komen wordt het slachtoffer gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt hij aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is bekend en de nabestaanden zijn in kennis gesteld. Het gaat om de 29-jarige Amsterdammer Brennan D. Hij is een bekende van de politie.

76 In de Jacob Krausstraat in Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een persoon doodgeschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd en is daar aan zijn verwondingen overleden. De vermoedelijke dader zou te voet zijn gevlucht. Het is het achttiende dodelijke geweldincident in Amsterdam dit jaar tot nu toe, ten opzichte van zestien in 2018, meldt de Moordatlas.

De politie kreeg vlak voor 1.30 uur een melding over de schietpartij. Agenten troffen bij aankomst het slachtoffer aan, maar van de dader ontbrak ieder spoor. Het slachtoffer werd op straat gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Amsterdam – Er heeft vannacht een schietincident plaatsgevonden aan de Jacob Krausstraat. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar de schutter.

Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd. Een forensisch team doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

De schutter zou na het incident richting de Cornelis Lelylaan en de Sloterplas zijn gerend en droeg een donkere jas met capuchon. De politie vraagt getuigen om zich te melden.