Vertraging werkzaamheden Amsterdam-Zuid, treinverkeer weer op gang – NU.nl

Vertraging werkzaamheden Amsterdam-Zuid, treinverkeer weer op gang - NU.nl
Bouwers Zuidas verwachten dat megaklus maandagmorgen gewoon af is
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

17 De grootschalige werkzaamheden op het spoor en de ringweg bij de Amsterdamse Zuidas hebben lichte vertraging opgelopen. Het treinverkeer is zondag later dan gepland weer op gang gekomen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561588. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

De treinen van en naar station Amsterdam-Zuid zijn rond 10.00 uur weer gaan rijden. In de planning was dat 6.00 uur. Het treinverkeer bij het station lag sinds vrijdag stil.

Reizigers moeten nog wel rekening houden met aanpassingen in het treinverkeer, laat de NS weten. Ook door andere werkzaamheden tussen Weesp en Amsterdam Centraal worden reizen rondom Amsterdam zondag nog steeds bemoeilijkt. “Maak zoveel mogelijk gebruik van de metro en overig openbaar vervoer.”

Het spoor en de snelweg bij station Zuid in Amsterdam zijn nog altijd afgesloten vanwege werkzaamheden. Eigenlijk hadden er vanaf vanochtend vroeg al weer treinen moeten rijden, maar het project heeft iets vertraging opgelopen.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het grote project Zuidasdok. Dit weekend is onder meer een dakdeel van 3 miljoen kilo voor een nieuwe reizigerstunnel geplaatst.

Dat liep vrijdagnacht wat vertraging op, omdat het dakdeel s nachts niet kon worden ingeschoven. Dat kwam door problemen op de bouwplaats en het slechte weer. “Het blijft een spannende operatie”, aldus de projectleiding. “We versnellen waar het kan.”

#Zuidas vanuit de lucht! Het inschuiven van het dakdeel voor de nieuwe reizigerstunnel liep afgelopen nacht vertraging op. Gelukkig ging het vanochtend snel en is er achterstand ingehaald. Het blijft een spannende operatie. We versnellen waar het kan. Vanavond laat weten we meer.

Het betonnen dakdeel, van 70 meter lang, 12 meter breed, 2 meter dik en drie miljoen kilo zwaar, had zaterdagochtend om 06.30 uur op zijn plek moeten liggen. Daarvoor moest het dwars over de snelweg A10 en het spoor worden geschoven, maar dat lukte niet. De voorbereidingen hadden meer tijd nodig.

Dit voorjaar zijn er ook al vijf weekenden lang voorbereidingen getroffen, vertelt een woordvoerder van het enorme precisieproject. “Toen is er gewerkt aan het indraaien van zon 40 palen die als steunpilaren moeten dienen voor het dakdeel.”

Voor het inschuiven van het dakdeel moest nu bovendien een gat van 85 meter breed worden gemaakt. Daarvoor werd 2500 kuub zand onder de A10 en het treinspoor weggehaald. Daarmee was donderdagavond al begonnen.

Vrijdag bleek dat er meer tijd nodig was voor onder meer het “bijrichten” van de steunpilaren. “Dat heeft te maken met de verdeling van het gewicht van het dakdeel. Ze moeten allemaal precies dezelfde richting uit staan, anders loopt het verplaatsen niet goed.”

Vervolgens ging het op zijn plaats schuiven van het gevaarte sneller dan verwacht. “We hadden gepland dat het dak met een snelheid van 7 meter per uur over vier geleiderails naar zijn plek kon worden gebracht. Dat ging uiteindelijk met 8 tot 10 meter per uur. Zaterdagochtend om 2 voor 12 lag het dak op zijn plek”, zegt de woordvoerder.

“Zo hebben we dus weer wat tijd ingehaald. We versnellen waar het kan, maar het blijft een spannende operatie. Het is echt werk in uitvoering, de bouwers moeten constant met van alles rekening houden. Bijvoorbeeld met het weer. Als er weinig wind staat, gaat het hijsen sneller dan wanneer het waait.”

En dan is er nog de bouwlogistiek. De Zuidas is een drukke plek, met gebouwen, wegen en sporen dicht op elkaar en dat brengt voor de bouwers uitdagingen met zich mee.

“Er is maar weinig ruimte om bijvoorbeeld bouwvoertuigen, maar ook zand en asfalt dat moet worden afgevoerd, kwijt te kunnen. Het zand dat onder de A10 wordt weggehaald, moet ook weer terug, dus dat moet je niet te ver weg opslaan”, vertelt de woordvoerder. “Eigenlijk is het een wonder als je al die bouwwerkzaamheden ziet, waar net nog autos reden.”

Inmiddels zijn de geleiderails afgebroken en worden de snelweg en het spoor weer opgebouwd. De woordvoerder is optimistisch, maar blijft voorzichtig: “We hebben nog behoorlijk wat tijd voor maandagochtend 5.00 uur, als alles weer vrij moet zijn voor het verkeer. Ik hou een slag om de arm, maar het loopt goed.”

Slob zegt zich aan de afspraken met de onderwijssector te houden, ondanks de hernieuwde oproep van de AOb om te gaan staken.

De bus was op weg van Parijs naar Londen. De bus vloog ter hoogte van Estrées-Deniécourt uit de bocht en belandde op zijn kant.