Werkzaamheden A10 Amsterdam naar verwachting voor ochtendspits klaar – NU.nl

Werkzaamheden A10 Amsterdam naar verwachting voor ochtendspits klaar - NU.nl
Bouwers Zuidas verwachten nog dat megaklus maandagmorgen af is
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

0 De werkzaamheden op de A10 bij de Amsterdamse Zuidas zullen naar verwachting voor de maandagochtendspits zijn afgerond, meldt Rijkswaterstaat.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Sinds donderdag is de A10 afgesloten voor autos vanwege het plaatsen van een dakdeel van 3 miljoen kilo voor een nieuwe reizigerstunnel. Ook treinstation Amsterdam Zuid was een deel van het weekend afgesloten. Sinds 10.00 uur zondagochtend rijden daar weer treinen.

De werkzaamheden leidden de afgelopen dagen tot flinke files op de omliggende wegen omdat de ringweg A10 richting Utrecht was afgesloten. Daarnaast lag het treinverkeer op de twee Amsterdamse stations plat, maar reden er wel metros.

De werkzaamheden zorgden vrijdagavond voor een drukke avondspits, met lange files rondom Amsterdam en Schiphol.

De werkzaamheden maken deel uit van project Zuidasdok. Er moest dit weekend onder andere een dakdeel van een nieuwe reizigerstunnel worden geplaatst. Dat liep gisteren wat vertraging op, mede als gevolg van de weersomstandigheden.

Het betonnen dakdeel, van 70 meter lang, 12 meter breed, 2 meter dik en drie miljoen kilo zwaar, had zaterdagochtend om 06.30 uur op zijn plek moeten liggen. Daarvoor moest het dwars over de snelweg A10 en het spoor worden geschoven, maar dat lukte niet. De voorbereidingen hadden meer tijd nodig.

Het spoor en de snelweg bij station Zuid in Amsterdam zijn nog altijd afgesloten vanwege werkzaamheden. Eigenlijk hadden er vanaf vanochtend vroeg al weer treinen moeten rijden, maar het project heeft iets vertraging opgelopen.

Dit voorjaar zijn er ook al vijf weekenden lang voorbereidingen getroffen, vertelt een woordvoerder van het enorme precisieproject. “Toen is er gewerkt aan het indraaien van zon 40 palen die als steunpilaren moeten dienen voor het dakdeel.”

Ondanks de vertraging in de werkzaamheden is de verwachting dat de A10 morgenochtend om 05.00 uur weer open kan, zoals voorzien. “Het blijft een spannende operatie. We versnellen waar het kan”, lieten de bouwers gisteren weten.

Voor het inschuiven van het dakdeel moest nu bovendien een gat van 85 meter breed worden gemaakt. Daarvoor werd 2500 kuub zand onder de A10 en het treinspoor weggehaald. Daarmee was donderdagavond al begonnen.

Het treinverkeer kwam vandaag iets later op gang dan gepland. De bedoeling was dat op de stations Amsterdam Zuid en RAI de treinen rond 06.00 uur weer zouden gaan rijden, maar dit werd iets na 10.00 uur. 

Vrijdag bleek dat er meer tijd nodig was voor onder meer het “bijrichten” van de steunpilaren. “Dat heeft te maken met de verdeling van het gewicht van het dakdeel. Ze moeten allemaal precies dezelfde richting uit staan, anders loopt het verplaatsen niet goed.”

Vervolgens ging het op zijn plaats schuiven van het gevaarte sneller dan verwacht. “We hadden gepland dat het dak met een snelheid van 7 meter per uur over vier geleiderails naar zijn plek kon worden gebracht. Dat ging uiteindelijk met 8 tot 10 meter per uur. Zaterdagochtend om 2 voor 12 lag het dak op zijn plek”, zegt de woordvoerder.

“Zo hebben we dus weer wat tijd ingehaald. We versnellen waar het kan, maar het blijft een spannende operatie. Het is echt werk in uitvoering, de bouwers moeten constant met van alles rekening houden. Bijvoorbeeld met het weer. Als er weinig wind staat, gaat het hijsen sneller dan wanneer het waait.”

En dan is er nog de bouwlogistiek. De Zuidas is een drukke plek, met gebouwen, wegen en sporen dicht op elkaar en dat brengt voor de bouwers uitdagingen met zich mee.

“Er is maar weinig ruimte om bijvoorbeeld bouwvoertuigen, maar ook zand en asfalt dat moet worden afgevoerd, kwijt te kunnen. Het zand dat onder de A10 wordt weggehaald, moet ook weer terug, dus dat moet je niet te ver weg opslaan”, vertelt de woordvoerder. “Eigenlijk is het een wonder als je al die bouwwerkzaamheden ziet, waar net nog autos reden.”

Inmiddels zijn de geleiderails afgebroken en worden de snelweg en het spoor weer opgebouwd. De woordvoerder is optimistisch, maar blijft voorzichtig: “We hebben nog behoorlijk wat tijd voor maandagochtend 5.00 uur, als alles weer vrij moet zijn voor het verkeer. Ik hou een slag om de arm, maar het loopt goed.”

Te koud, te warm en te nat: Nederlandse wijnproductie daalt 20 procent 2018 was juist een extreem goed wijnjaar. Maar het weer zit de boeren dit jaar niet mee.

Ik maak je dood is in de jeugdzorg nog een nette bedreiging De NOS sprak met verschillende jeugdzorgmedewerkers die ernstig zijn bedreigd door boze ouders en cliënten.