Opnieuw kledingwinkel Amsterdam geplunderd door jongeren | Binnenland – Telegraaf.nl

Opnieuw kledingwinkel Amsterdam geplunderd door jongeren | Binnenland - Telegraaf.nl
Opnieuw plundering bij kledingwinkel in Amsterdam
AMSTERDAM – Een groep van zon vijftien jongeren heeft vrijdagavond een kledingwinkel van Lacoste op het Rokin geplunderd. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

De politie spreekt van zeer jonge jongeren die de winkel ingingen en spullen meenamen om vervolgens weer snel weg te gaan. Volgens een woordvoerster hadden ze waarschijnlijk geen wapens bij zich.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De politie neemt dit zeer hoog op. Dit is diefstal in vereniging en dat wordt zwaarder gestraft, aldus de woordvoerster.

Donderdag werd een sportwinkel JD Sports in Amsterdam-Zuidoost geplunderd door zon vijftien mannen, die volgens de politie gewapend waren. Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen beide plunderingen, maar het wordt meegenomen in het onderzoek, aldus de woordvoerster. Ook kijkt de politie of er een verband is met vergelijkbare incidenten bij filialen van JD Sports in andere landen.

In België heeft de politie een manager aangehouden van een filiaal van sportkledingketen JD Sports op verdenking van racistische uitlatingen. Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen de plunderingen van filialen van JD Sports in Brussel, Luik, Londen en Amsterdam.

In Amsterdam is voor de tweede dag op rij een kledingwinkel bestormd en geplunderd door een groep jongeren. Volgens AT5 stormde een groep van zon vijftien jongeren een filiaal van Lacoste op het Rokin in. Ze verzamelden in korte tijd zoveel mogelijk spullen en gingen er daarna snel vandoor.

De politie spreekt van zeer jonge jongeren die de winkel ingingen en spullen meenamen om vervolgens weer snel weg te gaan. Twee van hen zijn aangehouden.

De politie zegt tegen de lokale Amsterdamse zender dat er twee verdachten zijn aangehouden en dat er wordt gezocht naar de rest van de groep. Ze hadden geen (zichtbare) wapens bij zich.

“De politie neemt dit zeer hoog op. Dit is diefstal in vereniging en dat wordt zwaarder gestraft”, zegt een politiewoordvoerder.

In Amsterdam-Zuidoost werd gisteravond een filiaal van sportwinkel JD Sports geplunderd. Een grote groep jonge mannen rende de winkel in, bedreigde het personeel met messen en vertrok kort daarna met de buit. Het was de vierde overval in een week tijd op een JD-winkel in Europa.

De politie zegt tegen AT5 de zaak zeer serieus te nemen. “Met een grote groep een winkel plunderen is diefstal in vereniging en dat wordt zwaarder gestraft dan normale diefstal.” Of er een verband is tussen de twee zaken kan de politie nog niet zeggen.

Actievoerder Mitchell Esajas toonde op Facebook fotos van gebarsten ramen. De Haagse politie pakte vijf mensen op.

De Muur bestaat nog steeds in de hoofden van Duitse jongeren De Muur viel dertig jaar geleden. De generatie van nu heeft dat niet meegemaakt. Wat merken zij nog van de verschillen tussen Oost- en West-Duitsland?