Politie Amsterdam wil zware-misdaadteam schrappen wegens personeelstekort – NOS

Politie Amsterdam wil zware-misdaadteam schrappen wegens personeelstekort - NOS
Woede bij politie om opheffen misdaadteam | Binnenland
Bloemen bij het kantoor van de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum ANP zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 08:13 • Aangepast Vandaag, 08:37 Politie Amsterdam wil zware-misdaadteam schrappen wegens personeelstekort Een rechercheteam van de Amsterdamse politie dat zich bezighoudt met zware misdaad moet worden opgeheven vanwege een tekort aan personeel. De ongeveer dertig politiemensen die zijn aangesloten bij het team kunnen dan eind december worden overgeplaatst. Dat stelt de politie Amsterdam voor om het hoofd te bieden aan het personeelstekort.

De politiemensen schuiven vermoedelijk door naar de recherchetak van de basisteams in de stad, zodat de agenten die daar nu zitten de straat op kunnen. Jan Struijs van politievakbond NPB noemt het besluit in het AD “onwenselijk”. Het team is volgens hem “cruciaal in de strijd tegen de georganiseerde misdaad”.

“Op dit moment is er heel veel te doen over ondermijning, drugsproblemen en liquidaties in de stad”, zegt een betrokken politieman in de krant over het besluit. “En juist dan moeten we stoppen. Het onbegrip hierover is ontzettend groot. Een paar grote en beloftevolle onderzoeken moeten we noodgedwongen stopzetten. Daardoor gaat een aantal criminelen de dans ontspringen.”

Het onbegrip bij de agenten uit het team is ook groot: “Op dit moment is er heel veel te doen over ondermijning, drugsproblemen en liquidaties in de stad”, zegt een betrokken agent tegen de krant. “En juist dan moeten we stoppen.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bronnen melden aan RTL Nieuws dat het besluit is genomen door de korpsleiding om meer blauw op straat te houden. Toch is er veel onbegrip. De dertig agenten uit het zogeheten Team Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur zijn woedend, meldt het AD.