Amsterdamse brandweerkazerne dicht na dode en gewonde door steekincident – AD.nl

Amsterdamse brandweerkazerne dicht na dode en gewonde door steekincident - AD.nl
1 dode en 1 gewonde bij steekpartij in brandweerkazerne Amsterdam
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

David van Unen 3 december 2019 om 13:34 Leestijd 1 minuut De kazerne Hendrik aan de Marnixstraat in Amsterdam. Foto Koen van Weel/ANP In de brandweerkazerne op de Marnixstraat in Amsterdam is dinsdagochtend een medewerker om het leven gekomen. Kort daarvoor had hij een collega neergestoken. De politie houdt er rekening mee dat de brandweerman die heeft gestoken, zichzelf om het leven heeft gebracht. Tevergeefs is geprobeerd hem te reanimeren.

DEN HAAG (ANP) – Den Haag geeft definitief geen toestemming voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. De organisatoren voldoen niet aan de eisen en krijgen daarom geen vergunning. "Dat betekent dat er dit jaar geen vergunde vreugdevuren op Scheveningen en in Duindorp zullen plaatsvinden", laat waarnemend burgemeester Johan Remkes dinsdag weten.

Rond 10.30 uur werd alarm geslagen vanaf kazerne Hendrik in het centrum van de hoofdstad. In de kazerne bleek een steekincident te zijn geweest. De brandweerman die had gestoken, is volgens getuigen daarna dodelijk ten val gekomen. Die val lijkt hij moedwillig te hebben ingezet. De neergestoken brandweerman is naar een ziekenhuis gebracht en verkeert volgens een politiewoordvoerder inmiddels buiten levensgevaar.

Ter plaatse worden nog forensisch onderzoek en recherchewerk verricht om de precieze doodsoorzaak en toedracht van de steekpartij vast te stellen. Voorlopig is de brandweerkazerne gesloten. Naar verwachting gaat de kazerne Hendrik later deze dinsdag weer open. Tot die tijd wordt het werk van de kazerne waargenomen door andere brandweerkazernes.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

De politie doet onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld. Zo vindt forensisch onderzoek plaats, spreekt de recherche met getuigen en wordt gekeken naar mogelijk beeldmateriaal dat meer helderheid kan verschaffen over achtergronden rond het incident.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.