Pieter uit Apeldoorn maakt de mooiste racebeelden met zijn drone

Pieter uit Apeldoorn maakt de mooiste racebeelden met zijn drone
Winnaars Drone Awards 2017 bekend, DJI Mavic Pro beste drone
Op maat gemaakte drones voor bedrijven DJI ontwikkelt ook steeds meer toepassingen van drones voor bedrijven en overheden. "Onze drones worden steeds vaker ingezet in de agrarische sector of voor inspecties, cinematografie en voor hulpdiensten." DJI heeft bijvoorbeeld een drone die plantages kan besproeien, zodat bijvoorbeeld de boer zelf geen gevaar loopt bij het gebruik van pesticiden. Ook kan de brandweer met een drone branden inspecteren. On zegt dat DJI steeds vaker samenwerkt met bedrijven en overheden om drones te bouwen die voldoen aan hun wensen en behoeften. Met deze op maat gemaakt drones hoopt het bedrijf verder te kunnen groeien. 

DJI: 'We komen met meer speciale drones voor bepaalde sectoren'

In China bezochten we DJI, het grootste drone-merk ter wereld. We spraken met hoofd communicatie Kevin On over de trends op drone-gebied.

Winnaars Drone Awards 2017 bekend, DJI Mavic Pro beste drone

Shenzhen, 'het Silicon Valley van het Oosten', speelt volgens hem ook een belangrijke rol in het succes van DJI. In die regio zijn heel veel elektronicafabrikanten gevestigd en er zijn veel mensen met technische know-how. De technische kennis die DJI zelf in de loop der jaren heeft opgebouwd wil het beschermen en verder uitbouwen. "We zijn nooit volledig tevreden, want we zijn altijd bezig met het volgende product en de verbeteringen die we kunnen doorvoeren", zegt On. 

Shenzhen, het centrum van de Chinese tech-industrie. We bezochten er onder meer het hoofdkantoor van DJI, de marktleider onder de drone-fabrikanten. DJI heeft ruim 70 procent marktaandeel op de wereldwijde dronemarkt en dat aandeel neemt nog steeds toe. We vroegen hoofd communicatie Kevin On van DJI waarom het bedrijf zo succesvol is. Ook vertelt hij dat DJI zich meer gaat richten op drones voor bedrijven en overheden, die steeds vaker drones op maat krijgen. 

Apeldoorn at Twitter: