Dirigeren blijkt toch lastiger dan gedacht

Dirigeren blijkt toch lastiger dan gedacht
Maestro in CODA brengt meer dan 548 euro op
Allen zonder enige kennis en ervaring als het om dirigeren gaat. De vijf die bereid waren deze uitdaging aan te gaan waren Aernout Pleket, onder meer bekend van Omroep Gelderland, Joke van Saane, hoogleraar godsdienstpsychologie, wonend in Apeldoorn, Dani (Daniël Maksimov), Apeldoornse rapper en hiphopper, Nanda Roep, auteur van vele (kinder)boeken en John Berends, onze burgemeester.

Column Nanda Roep: Orkest

Voorafgaand en gedurende het programma waren pseudo-zwervers druk bezig geweest met het binnenhalen van geld voor het goede doel. Aan het eind van het programma stond de teller op 548 euro; zeker niet de eindstand, want er moesten nog bussen en koffers geleegd en geteld worden.

gisteren  Op Het Kroonpad, school voor speciaal onderwijs aan lichamelijk en meervoudig beperkte leerlingen wordt op een wel heel ludieke…Berichten van Ben Eggermont ONDERWERPEN Recensie seriousrequest Meer lezen over stad Bijna 500 Apeldoornse acties voor SR17 Martijn over…zo’n dag [VIDEO] 3FM Serious Request is begonnen REACTIESApeldoorn DirectInloggenBloggersFoto’s bestellenAdverterenOver Apeldoorn DirectArchiefHuisregelsPrivacyThema’sVoorpaginaCultuurOndernemenPolitiekStadVolg onsOnze nieuwsbriefElke maandag ons nieuws in de mail?

Als  voorproefje speelde het orkest onder leiding van dirigent Rob Kaptein de Moldau van Bedrich Smetana. De eerste kandidaat die daarna de bok besteeg, was Aernout Pleket. Het muziekstuk dat hij dirigeerde was de mars uit Carmen. Een stuk was hij al in zijn had horen spelen door zijn boven buurman. De eerste poging verliep niet geheel vlekkeloos, na een paar aanwijzingen vanuit het panel klonk de tweede en laatste poging al aanzienlijk beter, redelijk tevreden stapte Aernout van de bok.

gisteren  Leerlingen van pianodocent Marieke van Beek brengen op vrijdag 22 december tijdens het Kerstconcert in Apeldoorn helemaal in…
4 dagen geleden  De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten wil graag een mooie bijdrage leveren voor het goede doel van Serious Request 2017: het…13:44  Op woensdag 20 december is het zover, om de start van de kidsmiddag voor 3FM Serious Request op het Marktplein in te luiden begint…16:04  Wat zijn we trots! Op de enorme opbrengst voor Serious Request, maar vooral op alle deelnemers! Het was een avond vol ontroering,…

Apeldoorn at Twitter: