EK Beachvolleybal 2018 komt naar Apeldoorn

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Kijk jij nu al uit naar het moment dat de terrassen op de Neude er weer staan en je een lekker biertje kunt drinken in de zon? In juli staat er in ieder geval iets totáál anders op de Neude dan tafeltjes en stoeltjes. Wat? Een enorm beachvolleybalstadion waar zo’n 2000 mensen in passen. Waarom? Omdat het EK Beachvolleybal naar Utrecht komt!

Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014).

Robert Horstink geeft aftrap DELA EK Beachvolleybal 2018

Van 15 tot en met 22 juli wordt het EK Beachvolleybal gehouden in Nederland. Utrecht is, naast Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam, één van de vier steden waar de wedstrijden worden gehouden. En dat betekent dat je in juli even geen biertje kunt drinken op het terras op de Neude, maar dus wel naar beachvolleybal op het allerhoogste niveau kunt kijken. Hoe vet is dat!?

Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK-volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Er komt een gigagroot beachvolleybalstadion op de Neude

De horecazaken rondom het plein werken trouwens nauw samen met de Gemeente Utrecht voor de komst van het immense stadion. Het is voor het eerst dat er zo’n groot stadion wordt gebouwd op de Neude, lezen we in het AD Utrechts Nieuwsblad.

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Aftrap DELA EK Beachvolleybal 2018 in Utrecht op de Neude

Wil je deze zomer naar een wedstrijd van het EK Beachvolleybal toe in Utrecht? Tickets zijn te koop vanaf €12,50. Houdt deze website in de gaten voor de kaartverkoop.


Apeldoorn at Twitter: