Yes I do: neem een kijkje bij deze magische trouwlocaties in omgeving Apeldoorn

Yes I do: neem een kijkje bij deze magische trouwlocaties in omgeving Apeldoorn
Yes I do: neem een kijkje bij deze magische trouwlocaties in omgeving Apeldoorn
Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? En wil je ja! roepen op een droomlocatie in de buurt van Apeldoorn? Blok dan zondag 15 april in je agenda, want dan kun je binnengluren in heel wat trouwlocaties door heel Nederland. Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route zetten veel trouwplekken hun deuren wagenwijd open voor aankomende bruidsparen. Ook in omgeving Apeldoorn zijn er een aantal adembenemend mooie plekken waar je het ja-woord kunt geven en zondag een kijkje kunt nemen:

Of je nu met een gezelschap van 5 of van 330 gasten je trouwdag viert, bij Hotel Mennerode wordt je bruiloft tot in de details verzorgd. Kies een van de lichte, moderne zalen om de ceremonie te houden en schuif daarna aan voor een echt Veluws diner.

Een 14e eeuws landhuis, een koetshuis, prachtige tuinen, eeuwenoude eiken en mooie vijvers zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een sprookjesbruiloft. Huis te Eerbeek heeft het allemaal. Het ja-woord geef je in een van de twee zalen en het diner wordt verzorgd.

Om landhuis De Wipselberg Veluwe ligt een erg fotogeniek landgoed van 12 hectare. Het landhuis komt uit 1920, de inrichting is een combinatie van klassiek en modern. Bekijk zondag vast of jullie ‘ja’ gaan zeggen onder een idyllische prieel op het terras of in het chalet met de gave kroonluchters.

Trouwen in een kasteel kan natuurlijk in het Vaassense Kasteel Cannenburch. Vanaf de middeleeuwen hebben al heel wat stelletjes hier elkaar de liefde verklaard (romantiseren we). In het koetshuis naast het kasteel snijden jullie de taart aan en volgt een toost op jullie mooie dag!

In de zomer trouw je op het mooie terras van Het Ei van Columbus, midden in de Veluwse bossen. In de winter zitten jij en je gasten bij het haardvuur. Voor de kinderen is er een speelkussen en de volwassenen maak je gelukkig met een verzorgd driegangendiner of buffet en een grand dessert.

Wow! Landgoed Huis de Voorst is op zichzelf een reden om te gaan trouwen.  Loop je wel het risico dat je als bruidspaar op je trouwdag de spotlight moet delen met je trouwlocatie. Maar dat lijkt het meer dan waard, gezien de mogelijkheden. Je hebt onder meer het hele landgoed voor jezelf, kunt ontspannen in de Engelse landschapstuinen en met je gasten een boottochtje maken in de slotgracht.

In de romantische bostuin achter De Woeste Hoeve, omringd door familie en vrienden, geven jij en je wederhelft elkaar het ja-woord. In de keuken van het landhuis wordt jouw persoonlijke bruidstaart met de hand voor je gecreëerd. En regent het op jullie dag? Dan is de serre minstens zo mooi als de tuin.

Veel beweging is er (nog) niet in het pand aan de Oude Markt waar tot voor kort restaurant Bon Sjef zat. De zaak sloot eind maart de deuren en de laatste weken zien we niet meer dan wat oude kranten op de ramen. Maar binnen wordt er wel degelijk gewerkt: over een tijdje opent hier namelijk een nieuwe zaak. Wij weten welke! 

Het gaat om The Fat Greek (afgekort als T.F.G.), meldt Brabants Dagblad. Een nieuw Grieks restaurant dus? Nee, waarschijnlijk iets heel anders. De naam verwijst naar één van de eigenaren, Costa Fotiou. Hij is Grieks en begint de nieuwe zaak met zijn vriendin Faye Michielsen.

Wat er precies voor concept in de zaak komt, weten beiden nog niet. Wel zien we ongetwijfeld een beetje invloeden van een deur verderop terug: Costa en Faye zijn ook de eigenaren van loungebar De Living. Ze krijgen er dus een tweede zaak bij, wederom aan de Oude Markt.

Het BD meldt dat de twee T.F.G. voor de zomer willen openen. Wanneer precies? Da’s nog onbekend, maar zodra de kranten van de ramen verdwijnen, gloort er licht aan de horizon…


Apeldoorn at Twitter: