PEC Zwolle zondert zich af in Apeldoorn: Dan maar een kaartje leggen..

PEC Zwolle en Excelsior hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Met het gelijkspel zal PEC op basis van de eerste helft ongetwijfeld niet tevreden zijn. De wedstrijd werd na achttien minuten spelen opengebroken door Youness Mokhtar, die de bal hard en subtiel in de kruising achter doelman Kristinsson schoot. Excelsior bakte er in Zwolle weinig van en liet PEC bepalen wat er gebeurde. De Zwollenaren kregen meerdere kansen om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen, maar zonder succes. Kansen van Saymak en Parzyszek werden om zeep geholpen.

Vlak na de rust kwam Excelsior via de strafschopstip op gelijke hoogte. Kingsley Ehizibue legde Levi Garcia in het strafschopgebied neer, waarna Mike van Duinen het buitenkansje vanaf elf meter benutte: 1-1. De goal gaf de Kralingers moed, want Excelsior was in de tweede helft een stuk beter dan in de eerste. PEC had het met name in de slotfase moeilijk en kwam er nog maar weinig uit. Het beslissende doelpunt viel echter niet meer.

In de strijd om een play-off-ticket kan PEC drie duels voor het einde nog wel een zege gebruiken. De ploeg van John van t Schip staat met 44 punten op de zevende plek, maar nummer acht sc Heerenveen en nummer negen ADO Den Haag hebben slechts één puntje minder. Excelsior staat met 39 punten op plek tien.

Mike van Duinen nam het zaterdagavond met Excelsior op tegen de ploeg die hem graag wil overnemen, PEC Zwolle. De Haagse spits maakt er geen geheim van dat hij een transfer ziet zitten. Van Duinen deed PEC pijn door vanaf de penaltystip voor de 1-1 te tekenen. Hij twijfelde niet of het verstandig was om in actie te komen. “De trainer vroeg nog of hij me moest opstellen”, zegt Van Duinen tegenover FOX Sports. “Toen zei ik: Als ik trainer was, zou ik mezelf altijd opstellen. Dat is denk ik een verstandige keuze geweest. Ik ben vrij nuchter dus ga natuurlijk niet minder doen door de interesse van PEC Zwolle.”

Van Duinen hoopt op een overstap naar de ploeg van John van t Schip. “Natuurlijk zie je het zitten”, geeft de aanvaller toe. “De clubs zijn er nog niet uitgekomen, dus in dat opzicht wacht ik rustig af. Eerst nog even drie wedstrijden knallen en daarna zie ik het wel.”

De deur bij PEC staat wagenwijd open voor Van Duinen, benadrukt Van t Schip. “Mike is gewoon een goede voetballer en werkt keihard”, stelt de Zwolle-coach. “Wat moet ik nog meer over hem zeggen? Hij heeft diepte in zijn spel, heeft snelheid, is goed in de lucht en is een echte teamspeler. Vandaar onze belangstelling.”


Apeldoorn at Twitter: