Van Gent Finaleweken: Ede pakt drie punten tegen Apeldoorn

PR Ede/Victoria PR Ede/Victoria PR Ede/Victoria Alleen maar winnaars bij Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi 14-04-2018, 11:00 | Van de redactie EDE Op Sportpark De Hoekelumse Eng werd, onder grote publieke belangstelling, het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Bij de jongens ging Al Almana na een mooie finale met de 1-0 winst strijken tegen De Kern. Bij de meisjes werd ESV 1 kampioen door in de finale De Kern 3 met 2-0 te verslaan. Daarmee prolongeerden beide scholen de vorig jaar behaalde titel.

Vrijdagavond waren de velden van Ede/Victoria het decor voor de finales van het schoolvoetbal. Honderden aandachtige toeschouwers leefden mee met de Ziyechs, Messi's, Ronaldo's of gewoon Pieterse in de dop. Dit mede mogelijk gemaakt door een voortreffelijke organisatie die de zaken perfect in de hand hield. Het feit dat er geen enkele wanklank te bespeuren viel was veelzeggend.

Thea.Nederveen Thea.Nederveen Thea.Nederveen Thea.Nederveen Van Gent Finaleweken: Ede pakt drie punten tegen Apeldoorn 15-04-2018, 19:00 | Van de redactie EDE De Edese hockeyvrouwen hebben drie belangrijke punten gepakt tegen Apeldoorn. De 3-0 zege was verdiend.

ONGEDULDIG Tien minuten voor het eerste aftrapmoment stonden de teams vrijdagmiddag al klaar om de voorronden op de finaledag te starten. Toch begint organisator Wim Roelofsen geen minuut eerder.

,,Dat kan niet want anders geeft het problemen bij de volgende wedstrijden. Maar het zegt veel over de animo van de deelnemende scholen", merkt mede commissielid Marjon Terpstra- Stoevelaar.

Ede neemt in de eerste klasse de vijfde plaats in met drie punten achterstand op het Enschedese EHV. De ploeg die door Ede volgende week zondag wordt bezocht. Bij winst is een P/D plek binnen handbereik.

Bijgestaan door de voor de scheidsrechters verantwoordelijk Willem van de Berg vormt dit trio een sterk onderdeel van een hechte organisatie. Zestien scheidsrechters komen drie woensdagen en de vrijdag graag fluiten.

Van Gent Finaleweken: BIT.NL uitgeschakeld in promotiestrijd

,,Het zijn echte liefhebbers. Die niet alleen scheidsrechter zijn maar ook spelleider. Af en toe een aai over de bol of een strenge blik helpt", zegt de zelf ervaren scheidsrechter Van de Berg.

De voorronden geven al spektakel te zien. Zo is de voorronde wedstrijd bij de jongens tussen Al Almana en De Brugge een genot om te zien. Hoewel beide ploegen de finaleronde al hebben bereikt, wordt er geknokt voor succes. Al Almana wint met 0-1 maar bij de verliezers zijn er niet lang treurende gezichten te zien.

,,Er was geen enkele onderlinge irritatie tussen beide ploegen. Ook Roda'46 gaf aan dat de staking totaal niet nodig was. Aanleiding was een zuivere buitenspel goal (1-1) waarbij de speler zeker drie meter buitenspel stond. Iets dat aan Roda zijde niet werd ontkent", begon FC Jeugdtrainer André Hagen zijn terugblik.

En dat was de sfeer van het hele toernooi. Er werd veel en terecht ook gelachen. En opvallend genoeg ook veel opa's en oma's de trotse bewonderaars van de helden op de velden.

FINALES Nadat de rekenmeesters hun werk hadden gedaan werden de finales gespeeld. En dat onder een aangename temperatuur.

Laurens van Raadshoven en Robertjan van der Heijden brachten de spanning wat terug door mooie winstpartijen:3-4. Maar de historie herhaalde zich want ook het derde eindspel werd door Loeve met 2-3 verloren. Hetzelfde overkwam Robertjan van der Heijden.

De meisjes van ESV 1 speelden de finale tegen De Kern 3 om de beker met de grote oren overhandigd te krijgen. Met een klinkende 2-0 overwinning werd deze een prooi voor ESV 1.

import Van Gent Finaleweken: BIT.NL uitgeschakeld in promotiestrijd 15-04-2018, 10:33 | Van de redactie EDE De Edese tafeltennissers van BIT.NL leden in de topper tegen Wilvo/ttv Bergeijk een 3-7 nederlaag.

De score werd geopend door een strafschop nadat De Kern hands had gemaakt. Scheidsrechter Ap van Riessen was onverbiddelijk hoewel hij de 'dader' vaderlijk troostte.

,,Vierhouten is thuis een moeilijk te bespelen tegenstander. Op een klein zeer hobbelig grasveld heeft iedere ploeg die graag wil voetballen het lastig. Dat wisten we vooraf. Alle topploegen in onze competitie hebben het hier lastig gehad. OVC'85, de onbetwiste koploper scoorde pas in de laatste minuut de winnende treffer. Zeewolde speelde onlangs nog met 2-2 gelijk. Vooraf waren we ons dus bewust dat het een lastig potje zou worden. Dan is zo'n zege dubbel lekker", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

ESV foto 2 bleef de sterkere ploeg en uit een hoekschop werd de verdiende 2-0 eindstand gescoord en plaatste zich voor de in mei te houden regiofinale. Het team is dan echter op schoolkamp en moet zich terugtrekken. Naast De Kern 3 is nu De Koning Davidschool 1 de gelukkige.

,,Het duurde een half uur alvorens Dani Tanalepy uit een scrimmage de 0-2 scoorde. De tegenstander was wat in verwarring omdat de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog stak vanwege buitenspel. De zeer matig leidende scheidsrechter liet echter doorspelen. Hij ontnam Vierhouten twee strafschoppen en een van onze tegengoals was duidelijk buitenspel", wist Bremer zeker.

Ook gelukkig was Al Almana 1 foto 1 bij de jongens. Zij versloegen na een goede wedstrijd, waarin scheidsrechter Ben Pattynama weinig problemen kende, De Kern 4 met 1-0. In de zevende minuut werd de achteraf beslissende goal al gescoord.  Vele kansen over en weer bleven onbenut. Het eindsignaal zorgde bij Al Almana voor dolle vreugde.

,,In die fase kwamen we goed weg en verzuimde Vierhouten de 2-2 en zelfs de mogelijk 3-2 te maken. Toch scoort Vierhouten in de 65e minuut de 2-2. De scheidsrechter liet na de duidelijk in buitenspel staande speler af te fluiten. Die liet de verder uitstekend keepende Luciano van Ommeren kansloos", baalde Bremer.

JUBILEUM Ook trainer Said El Bachrioui was zichtbaar trots op zijn jongens. De leraar was er voor de vijfentwintigste keer bij.

Nadat Polar Bears een dag eerder in eigen huis na een strafworpenserie had verloren, moest het zaterdagavond in de tweede wedstrijd van een best of three tegen GZC Donk gebeuren. In een goedgevuld Groenhovenbad kwam Polar Bears al snel op voorsprong door een doelpunt van Marit Bergers. Echt in de problemen kwam het team van trainer Evangelos Doudesis niet, al moet gezegd worden dat GZC Donk een aantal keren dichtbij een score was. Als paal en lat niet in de weg stonden, was de uitstekend keepende Joanne Koenders wel een sta in de weg. Mede hierdoor werd de eerste periode afgesloten met een 1-2 voorsprong.

,,Ik vind het schoolvoetbal geweldig. Voor dit toernooi hebben we een paar keer getraind. Ik ben de organisatie dankbaar dat zij ons jaarlijks weer dit verbroederingsfeest aanbieden. Dat wij voor de tweede keer kampioen worden is mooi. Maar eigenlijk zijn er geen verliezers. Kijk maar eens rond hoeveel plezier de jeugd heeft."

Syrische avond

Uit handen van de organisatoren kregen de ploegen de prijzen uitgereikt. De sportiviteitsprijs was voor de Prins Florisschool foto 3

Morgen speelt Polar Bears de derde en beslissende wedstrijd tegen GZC Donk. Bij winst zijn de vrouwen uit Ede verzekerd van een plek in de finale om het kampioenschap. De beslissingswedstrijd wordt door Paardekooper vol vertrouwen tegemoet gezien:,,Op basis van ons spel van vanavond, maar ook gezien onze beginfase van gisteren, denk ik dat we het morgen af kunnen maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Het 'We are the Champions' klonk als muziek in de oren van de ondanks de invallende duisternis aanwezigen.

,,De derde plaats is goed voor nacompetitie. Scherpenzeel en Veensche Boys vechten voor het kampioenschap en hebben al een periode titel. Maar ook in de strijd om de derde periode staan Blauw Geel '55 en AVW'66 op Pole-position. Na twee thuiswedstrijden (ESA en VSCO '61) wacht AVW '66 uit. Ik denk dat daarna onze kansen duidelijk worden", besloot de Blauw Geel '55 trainer.

Maar even verdiend was het klaterende applaus voor organisatie, scheidsrechters en alle andere vrijwilligers, die namens Ede/Victoria weer een mooie editie van het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi, mogelijk hebben gemaakt.

,,In de eerste helft zette Marcel (Van Bruksvoort, red) Blauw Geel op een 0-1 voorsprong. Hij ging bij een corner mee en kopte raak." Verder gebeurde er weinig. Blauw Geel, dat aantrad zonder Jos Bolks, Simon Kooiman en Aziz Ballouk kreeg geen kans de voorsprong te vergroten.

gunnink fotografie Van Gent Finaleweken: Berinnen bereiken finale om landstitel 15-04-2018, 19:13 | Van de redactie EDE In een spannend laatste duel in de halve finale hebben de vrouwen van Polar Bears tegenstander GZC Donk voor de tweede keer weten te verslaan. In het derde en beslissende duel werd het zondag 8-6 voor de thuisploeg die daarmee voor het tweede jaar op rij de finale om het landskampioenschap bereikte.

Vrijdagavond verloren de vrouwen nog in eigen huis van Donk, maar zaterdagavond pakten de Edesen in Gouda de zege.

-Sophia Autsema uit Ede (13 jaar). Sophia helpt al bijna twee jaar wekelijks bij het verzorgen van de dieren op kinderboerderij 'De Oude Hofstede' in de wijk Maandereng in Ede. -Badmintonteam BC Netwerk J2 uit Ede. Dit team is tijdens het Nederlands Kampioenschap regioteams 2017 op zondag 25 juni 2017 in Zutphen Nederlands Kampioen badminton geworden. -Cas Binnendijk uit Ede (13 jaar). Cas verleent al een aantal jaar mantelzorg aan zijn opa na een herseninfarct. -Nina ten Broek uit Ede (16 jaar). Zij is met het Polar Bears team in de eredivisie tweede van Nederland geworden. Zij heeft bij het EJK met jong Oranje onder 17 zilver gehaald in Servië en op het WJK met jong Oranje onder 21 brons in Griekenland. -Vier atleten van het meisjes junioren D team van C.A.V. Climax. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Estafette op 24 september 2017 in Amstelveen zijn deze vier atleten kampioen geworden op de Zweedse estafette. -Shirley van Engelenhoven uit Harskamp (10 jaar). Shirley zit sinds haar zevende op scouting en is door de scouting voorgedragen omdat zij altijd klaar staat voor de andere kinderen en er als eerste bij is om zich in te zetten voor acties. -Jasper en Martijn Hendriksen uit Ede (15 jaar). Jasper en Martijn noemen zichzelf "Two Green Guys" en tekenen wekelijks een cartoon voor de Edese Post waarbij ze maatschappelijke problemen/zaken die in Ede spelen onder de aandacht brengen. Ook hebben zij geld ingezameld voor het Longfonds. -Het aspirantenteam lage druk van de Jeugdbrandweer in Ede. Dit team is op zaterdag 7 oktober 2017 tijdens de landelijke finales in Nieuwerkerk a/d IJssel Nederlands kampioen geworden. -Aleyna K?l?nç uit Ede (10 jaar). Aleyna verleent al een aantal jaar mantelzorg aan haar tante die een visuele en lichamelijke beperking heeft. -Isa Leroy uit Lunteren (11 jaar). Isa is op 28 januari 2017 in Kardinge (Groningen) Nederlands kampioen geworden bij de pupillen C tijdens het Nederlands Pupillen Toernooi schaatsen. Ook heeft zij een goed doel gesteund door haar deelname aan de 24KiKa race.

In Ede was zondag één ploeg echt de baas. Polar Bears nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong, mede door de sterk keepende Joanne Koenders die meerdere tegentreffers wist te voorkomen. In de tweede periode was het andermaal de thuisploeg die tweemaal scoorde: 4-0. Donk kwam terug tot 4-1, maar kon vooral aanvallend geen vuist maken. 

DOELPUNTEN Daarna brak de wedstrijd echt open met zes doelpunten in het derde kwart. Telkens als Donk dichtbij leek te komen, was er een antwoord van Polar Bears. De ploeg hield de bezoekers uit Gouda op 7-4. 

heliflight.nl Tien Pluimen voor Edese kinderen en jongeren 14-04-2018, 16:15 | Van de redactie EDE Burgemeester René Verhulst heeft zaterdagmiddag 14 april 2018 tijdens een feestelijke bijeenkomst in Cultura tien Pluimen uitgereikt aan kinderen en jongeren uit de gemeente Ede.

In het vierde en laatste kwart zette Donk nog eenmaal aan, maar viel het belangrijke vijfde doelpunt veel te laat. Polar Bears zette er direct de 8-5 tegenover en de wedstrijd was gespeeld. De 8-6 was voor de statistieken.

FINALE De finaleduels volgen volgend weekend, tegenstander daarin is ZVL uit Leiden. Die ploeg eindigde in de competitie nipt voor Polar Bears als eerste en was ook in de bekerfinale in Den Haag net te sterk. Vrijdag speelt Polar Bears in Leiden, zaterdag volgt in De Peppel de terugwedstrijd. Een eventuele derde wedstrijd volgt zondag in Leiden.

Coach Evangelos Doudesis was blij met het halvefinaleweekend. ,,Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we deze confrontaties gingen verliezen. We hebben goed gespeeld en vandaag zelfs erg geconcentreerd. Er kwam altijd een antwoord van onze kant'', sprak de oefenmeester. Hij pikte één speelster eruit. ,,Marit Bergers speelde vandaag fantastisch. Ze sleepte de ploeg door moeilijke fases en zette de speelsters steeds op de juiste plek.''

De finale tegen ZVL ziet Doudesis met vertrouwen tegemoet. ,,We worden landskampioen'', sprak de trainer met een grote glimlach. ,,ZVL is een zeer ervaren ploeg met goede speelsters, misschien hebben ze wel de beste speelster ter wereld in hun team. Maar wij hebben jeugd en talent.''


Apeldoorn at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/13.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39