Mannen lossen schoten op City Club Apeldoorn

Mannen lossen schoten op City Club Apeldoorn
Eigenaar City Club: Iemand van de concurrentie heeft het op mijn zaak voorzien
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

APELDOORN – De eigenaar van City Club Apeldoorn zit thuis met de gordijnen dicht. 'Ik ben doodsbang,' vertelt hij in tranen aan Omroep Gelderland. Vannacht werden er 'acht of negen schoten gelost' op zijn club in de binnenstad van Apeldoorn.

Besir Baba – zijn achternaam vertelt hij liever niet – zit thuis en heeft naar eigen zeggen geen idee wie er op zijn nachtclub schoot. Ik heb geen vijanden of een conflict met iemand. In de pui van de club zijn woensdagochtend meerdere kogelgaten te zien. Binnen zijn vier kogelgaten aangetroffen volgens de eigenaar. 

Toch heeft hij wel zijn vermoedens. Ik denk dat het de concurrentie is. Dat hoop ik tenminste, vertelt hij aan Omroep Gelderland. Als het de concurrentie is dan weet ik tenminste zeker dat het over mijn zaak gaat en niet over iets persoonlijk zoals familie. We hoeven dan ook niet verder te zoeken.

De vrouw van Basir is vanmorgen wel naar haar werk vertrokken maar ook zij is bang, net als zijn drie kinderen. Mijn vrouw heeft vanmiddag vrij genomen en de kinderen zijn vanmorgen thuis gebleven van school. We blijven vandaag thuis met de gordijnen dicht.

Op de vraag of de schoten verband houden met een brandstichting afgelopen juni, antwoordt Basir resoluut; Ja, absoluut, dat kan niet anders. Iemand heeft het op mijn zaak gemunt. Het onderzoek naar de brandstichting loopt nog. Maar ik heb al wel een brief van de officier van justitie ontvangen waarin ze zeggen dat ze een verdachte op het oog hebben. Binnenkort er is een zitting.

Basir voelt zich machteloos en onveilig. Ik heb met de politie gesproken en ik word vandaag nog terug gebeld door de recherche als ze klaar zijn met het onderzoek. Maar verder weet ik niks. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

De politie bekijkt woensdag camerabeelden en is op zoek naar getuigen. Ook is een buurtonderzoek aan de gang. Van de schutters is een signalement bekend: het gaat om twee mannen van ongeveer 1 meter 70 met een normaal postuur.