Extra werk voor Heijmans bij verbreding A1 – Telegraaf.nl

Extra werk voor Heijmans bij verbreding A1 - Telegraaf.nl
A1 tussen Deventer en Azelo volgend jaar al verbreed
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

"De A1 Oost is economisch gezien een belangrijke weg, voor zowel de regio als voor de rest van het land. Ik ben dan ook blij dat ik kan melden dat we de tweede fase van de uitbreiding van de A1 met vier jaar gaan versnellen. Dat betekent minder lang overlast voor omwonenden en automobilisten en veel snellere en betere doorstroming op de A1", laat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) weten.Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Water en Sociaal in de provincie Overijssel is blij. "Dat levert een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid van Oost-Nederland en stimuleert de economie en werkgelegenheid in beide provincies. Maar naast meer asfalt kijken we ook nadrukkelijk naar een goede inrichting van het gebied rond de A1, met onder meer geluidwerende maatregelen, betere fietsverbindingen, nieuwe natuur, faunapassages en mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie.”

De minister geeft vanmiddag het startsein voor de werkzaamheden. Tussen Apeldoorn en Deventer wordt de weg verbreed naar vier rijstroken in beide richtingen, tussen Deventer en knooppunt Azelo naar drie. Het project gaat in totaal 400 miljoen euro kosten, meldt RTV Oost.

Extra rijstrokenSamen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantechregio investeert de Rijksoverheid ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1. Tussen Apeldoorn en Deventer wordt de weg 2×4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2×3 rijstroken.

Door de werkzaamheden versneld uit te voeren, hoopt Van Nieuwenhuizen de hinder zo veel mogelijk te beperken. “Dat betekent minder lang overlast voor omwonenden en automobilisten en veel snellere en betere doorstroming op de A1.”

De weggedeelten ter hoogte van Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en knooppunt Azelo worden in de planning naar voren gehaald en al in 2020 en 2021 uitgevoerd. Daarnaast wordt het gedeelte tussen Apeldoorn en Twello ook eerder uitgevoerd, namelijk tussen 2021 en 2025. Hiervoor wordt in de begroting van het ministerie 60 miljoen euro naar voren geschoven.

De verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Azelo moet in 2025 af zijn, drie jaar eerder dan gepland. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

De A1 kampt op dit moment met veel vertragingen door het toenemende vrachtverkeer, schrijft Omroep Gelderland. De verbreding moet deze problemen oplossen.