Rechter: theater Orpheus in Apeldoorn moet Molukkers toelaten voor hun herdenking – De Stentor

Rechter: theater Orpheus in Apeldoorn moet Molukkers toelaten voor hun herdenking - De Stentor
Theater moet Molukse viering toestaan | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

APELDOORN – Theater en congrescentrum Orpheus moet de nationale viering van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) door laten gaan. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de kortgedingrechter, laat RMS-president John Wattilete weten.

De onafhankelijkheidsviering wordt al tien jaar achtereen op 25 april bij Orpheus gehouden. Het theater weigerde de komende viering daar toe te staan, omdat er volgens de directie te weinig beveiliging was geregeld. In de jaren hiervoor leverde het evenement nooit problemen op, zo betoogde de RMS met succes.

Volgens hen komt de RMS-organisatie afspraken niet na. De RMS denkt op haar beurt dat Orpheus en de gemeente Apeldoorn geen Molukkers in de binnenstad willen hebben. Het cultureel centrum en de gemeente boden nog aan de herdenking te verplaatsen naar sportcentrum Omnisport, aan de rand van de stad, maar de RMS voelde daar niets voor.