Zwarte dag voor Apeldoorn, verslagenheid bij Turkse voetbalclub na dodelijk ongeval – Omroep Gelderland

\Zwarte dag voor Apeldoorn\, verslagenheid bij Turkse voetbalclub na dodelijk ongeval - Omroep Gelderland
Voetbalclubs Columbia en Turkse Kracht uit Apeldoorn in rouw na verongelukken spelers Ömer en Damian
Dit nieuws is bij ons als een bom ingeslagen, vertelt de voorzitter. We zijn vanochtend met het bestuur bij de vader en moeder geweest om onze condoleances over te brengen. De 22-jarige Ömer Dogan was namelijk een oud-speler van Turkse Kracht, die volgens de voorzitter nu bij Columbia speelde.

Maar hij heeft nog altijd veel vrienden bij ons in het team zitten. Daarom hebben wij ook besloten om vanmiddag niet te spelen. Veel jongens zijn natuurlijk kapot van dit nieuws. Daarnaast wilden we ook niet spelen uit respect naar de ouders toe natuurlijk.

Vanmiddag al werd duidelijk dat Ömer Dogan één van de slachtoffers is. Dat maakte zijn oude club TKA bekend. Dogan verruilde die vereniging in 2017 voor stadsgenoot Columbia. Datzelfde Columbia meldt nu dat Damian Echter, eveneens speler van het eerste elftal, ook omkwam bij het ongeval.

Dogan kwam om bij het ongeluk toen een auto maandagochtend tegen een portaal met matrixborden botste en vervolgens in brand vloog. Kurt noemt het ongeluk een zwarte dag in de geschiedenis van Apeldoorn. We kennen deze jongen natuurlijk heel goed, maar we kennen ook de andere omgekomen jongens. Daar hebben we net zoveel moeite mee.

Turkse Kracht zegt binnenkort nog een minuut stilte te houden bij de wedstrijden. Ook zullen zij aanwezig zijn bij een middaggebed later deze week in de moskee.

Komende week zijn er geen activiteiten bij AVV Columbia. Alle wedstrijden en trainingen zijn afgelast. Of er komend weekend wordt gevoetbald zal later in de week worden bekend gemaakt. Dinsdagavond is het clubhuis geopend om de twee leden te gedenken.

In het verleden speelde Ömer zes jaar in de jeugd van Vitesse. Hij kwam bovendien in alle leeftijdscategorieën uit voor de district selecties van de KNVB. Hij werd ook al eens geselecteerd voor de Turkse selectie onder de 17 jaar.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.