Vier mannen uit Apeldoorn omgekomen bij ongeval A1, burgemeester geschokt – Omroep Gelderland

Vier mannen uit Apeldoorn omgekomen bij ongeval A1, burgemeester geschokt - Omroep Gelderland
Spontane herdenking op de A1 van slachtoffers dodelijk auto-ongeluk
De mannen kwamen om het leven bij een auto-ongeluk op de A1 bij Deventer. De auto botste tegen een portaal met matrixborden en vloog daarna in brand.

Apeldoorn is in rouw. De voetbalclubs van de jonge mannen zijn geschokt door het tragische ongeval en leven intens mee met de families.

De waarnemend burgemeester van Apeldoorn, Petra van Wingerden-Boers, reageert dinsdagochtend: Ik ben geschrokken van dit tragische ongeval. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en direct betrokkenen. Ik wens hun de kracht toe om dit verlies te verwerken.

Ook bij de werkgever van een van de mannen is de verslagenheid groot: We leven enorm mee te leven met de familie. Er is intens verdriet vanwege het plotselinge verlies.

Turkse Kracht-voorzitter Koksal Kurt noemt het een zwarte dag in de geschiedenis van Apeldoorn. De voetbalclub maakte bekend dat de 22-jarige oud-speler Ömer Dogan een van de slachtoffers is. Dit nieuws is bij ons als een bom ingeslagen, vertelt de voorzitter. We zijn vanochtend met het bestuur bij de vader en moeder geweest om onze condoleances over te brengen.

Video: Vier doden bij ongeluk op A1 bij Deventer

Het ongeluk vond gisterochtend iets voor zes uur plaats op de A1 richting Apeldoorn. Een auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste op een paal met matrixborden in de berm. Het voertuig vloog vervolgens in brand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.