Apeldoorn ruilt zwarte pieten in voor helpers bij landelijke intocht – De Stentor

Apeldoorn ruilt zwarte pieten in voor \helpers\ bij landelijke intocht - De Stentor
Landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar in Apeldoorn plaats | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De intocht vindt plaats op zaterdag 16 november. Op maandag 11 november start het Sinterklaasjournaal.

Sint-intocht Apeldoorn met uitdaging: Je kunt hier niet met een stoomboot komen

Burgemeester Petra van Wingerden-Boers zegt verheugd te zijn. “Wat een eer! Het is natuurlijk goed nieuws voor alle kinderen in de stad, maar ook voor iedereen in Nederland die er graag bij wil zijn, want Apeldoorn ligt mooi midden in het land.”

Vorig jaar vond de landelijke intocht plaats in Zaanstad. Deze gebeurtenis verliep sfeervol en zonder grote incidenten. Wel werden ongeregeldheden in andere steden gemeld.

Zo kwam het in Rotterdam tot gevechten tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Ook was er onrust omdat verschillende tegenstanders van het uiterlijk van Sinterklaas hulpje niet op de afgesproken plek wilden demonstreren en omdat er een spandoek aan de Erasmusbrug werd gehangen.

In Leeuwarden moest de politie de tegenstanders van Zwarte Piet beschermen tegen de voorstanders. Twee personen werden ter plekke opgepakt en demonstranten tegen Zwarte Piet moesten in ME-busjes weggeleid worden voor hun eigen veiligheid.

Ook in Eindhoven was er een grimmige sfeer bij de demonstraties. Daar werd onder meer met blikjes bier en eieren gegooid door voorstanders van het uiterlijk van Zwarte Piet.