Voetganger (26) overlijdt na ongeluk in Apeldoorn, mogelijk expres aangereden – RTL Nieuws

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 18-jarige man ervan dat hij een andere man (26) mogelijk met opzet heeft aangereden. Het slachtoffer raakte zaterdag door de aanrijding zwaargewond en overleed gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen

Beide mannen komen uit Apeldoorn. Onderzoek moet uitwijzen of er opzet in het spel was, zei een woordvoerder van justitie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Politie verdenkt Apeldoorner (18) van poging tot doodslag: aanrijding Kayersdijk was mogelijk opzet

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg aangereden terwijl hij op een kruising liep. Hij werd met de traumahelikopter naar een academisch ziekenhuis gebracht waar hij vier dagen later overleed.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Kort voor de aanrijding was er volgens de politie ruzie geweest bij een naburig tankstation. Een 18-jarige automobilist is in verband daarmee zaterdag al opgepakt. Hij zit nu in voorlopige hechtenis en blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.

De aanrijding met de voetganger vond rond 3.15 uur plaats op de kruising van de Kayersdijk en Haringvliet. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. 

De bestuurder, eveneens afkomstig uit Apeldoorn, legde een verklaring af op het politiebureau. Mogelijk is er sprake van opzet: de man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. Meer details kan het OM woensdag niet geven.