Politie Apeldoorn: konijn in de brand gestoken | Binnenland – Telegraaf.nl

Agenten reden rond 1.00 uur s nachts op de Woudhuizermark in Apeldoorn toen zij midden op de weg een kleine brand zagen. Nadere inspectie wees uit dat de brandhaard nog bewoog, waarop zij het vuur uitsloegen. Later bleek dat het leven van het konijn niet meer te redden was.

“Wilde je van het konijn af? Maakte hij te veel rotzooi?”, vroegen de agenten zich af. “Had je het konijn dan niet beter ergens anders kunnen aanbieden? Of heb jij geen gevoel? Deed het je dan helemaal niks? Wij zijn in ieder geval ontzettend kwaad.”De politie vraagt mensen die het konijn herkennen of meer over het voorval weten contact op te nemen.

Het konijn is ter plaatse geholpen, maar het beest had dusdanig veel brandwonden dat zijn leven niet meer te redden was. De politie denkt dat er sprake is van opzet. Op Facebook werd de eigenaar boos aangeschreven: Blijkbaar vond jij het nodig om zo met jouw huisdier om te gaan. Wilde jij van het konijn af? Maakte hij te veel rotzooi? Wij zijn in iedere geval ontzettend kwaad, klonk het.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De eigenaar schrijft echter dat haar konijn Anne vermist was uit de tuin en ze maandagochtend wakker werd met het trieste nieuws. Ik heb hier geen woorden voor, schrijft ze op Facebook. Liet haar nou gewoon in onze tuin, daar was ze gelukkig.