Justitie: mogelijk opzet bij dodelijke aanrijding Apeldoorn | Binnenland – Telegraaf.nl

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie verdenkt een 18-jarige Apeldoorner ervan dat hij een plaatsgenoot van 26 jaar mogelijk met opzet heeft aangereden.

De 26-jarige raakte zaterdag door de aanrijding in Apeldoorn zwaargewond en overleed dinsdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Onderzoek moet uitwijzen of er opzet in het spel was, aldus een woordvoerder van justitie woensdag.

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 18-jarige man ervan dat hij een andere man (26) mogelijk met opzet heeft aangereden. Het slachtoffer raakte zaterdag door de aanrijding zwaargewond en overleed gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen

De Apeldoorner werd zaterdagochtend vroeg aangereden op de Kayersdijk. Hij werd met de traumahelikopter naar een academisch ziekenhuis gebracht waar hij vier dagen later overleed volgens het OM.

Kort voor de aanrijding was er volgens de politie ruzie geweest bij een naburig tankstation. Een 18-jarige automobilist is in verband daarmee zaterdag al opgepakt. Hij zit nu in voorlopige hechtenis en blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.

Kort voor de aanrijding was er volgens de politie ruzie geweest bij een naburig tankstation. Een 18-jarige automobilist is in verband daarmee zaterdag al opgepakt. Hij zit nu in voorlopige hechtenis.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg aangereden terwijl hij op een kruising liep. Hij werd met de traumahelikopter naar een academisch ziekenhuis gebracht waar hij vier dagen later overleed.

De aanrijding met de voetganger vond rond 3.15 uur plaats op de kruising van de Kayersdijk en Haringvliet. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. 

De bestuurder, eveneens afkomstig uit Apeldoorn, legde een verklaring af op het politiebureau. Mogelijk is er sprake van opzet: de man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. Meer details kan het OM woensdag niet geven.