Politie stuit op brandend konijn in Apeldoorn – NU.nl

Agenten reden rond 1.00 uur s nachts op de Woudhuizermark in Apeldoorn toen zij midden op de weg een kleine brand zagen. Nadere inspectie wees uit dat de brandhaard nog bewoog, waarop zij het vuur uitsloegen. Later bleek dat het leven van het konijn niet meer te redden was.

“Wilde je van het konijn af? Maakte hij te veel rotzooi?”, vroegen de agenten zich af. “Had je het konijn dan niet beter ergens anders kunnen aanbieden? Of heb jij geen gevoel? Deed het je dan helemaal niks? Wij zijn in ieder geval ontzettend kwaad.”De politie vraagt mensen die het konijn herkennen of meer over het voorval weten contact op te nemen.

De agenten vermoeden dat het diertje in brand is gestoken. Blijkbaar vond jij het nodig om zo met jouw huisdier om te gaan. Wilde jij van het konijn af? Maakte hij teveel rotzooi? Vond je het nodig om het konijn in een doos te stoppen en er een jas overheen te leggen en dan het konijn in brand te steken? Was dat allemaal nodig? Had je het konijn dan niet beter ergens anders aan kunnen bieden? Of heb jij geen gevoel? Deed het jou dan helemaal niks? Wij zijn in ieder geval ontzettend kwaad, schrijven de agenten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

APELDOORN – Agenten van de Apeldoornse politie wreven zich vannacht op de Woudhuizermark nog eens goed in de ogen. Wij zagen, wat in eerste instantie een rugtas leek, een kleine brand, midden op de weg, aldus de politie. Het bleek om een konijntje te gaan.