Man (31) uit Apeldoorn opgepakt voor in brand steken konijn: Maar Anna is onvervangbaar – De Stentor

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

APELDOORN – Een 31-jarige man uit Apeldoorn is opgepakt omdat hij anderhalve week geleden een konijn in brand zou hebben gestoken. De politie meldt woensdag dat het niet om de eigenaar van het dier gaat. Agenten troffen het konijn aan op de Woudhuizermark in Apeldoorn en liet op Facebook weten ontzettend kwaad te zijn. Het konijn overleefde het incident niet.

Een Facebookpost over het brandende konijn maakte volgens de politie veel los. In eerste instantie werd de eigenaar van het dier beschuldigd. Dat bleek achteraf totaal onterecht. We hebben inmiddels de eigenaar persoonlijk excuses aangeboden, schrijft de politie Apeldoorn in een update.

Agenten zagen een brandje midden op straat. Toen zij op het vuur afstapten, sprong het konijn uit de vuurhaard. Volgens de politie was het dier in een doos gestopt, bedekt met een jas en daarna aangestoken. De vermoedelijke dader is opgepakt na een tip. De aanhouding is mooi, maar neemt het leed niet weg, schrijft de politie op Facebook.