Arnhem even geen ‘bitcoinstad’ meer: transacties zijn te duur

Daarom zijn betalingen via BitKassa, het systeem dat ondernemers binnen Arnhem Bitcoinstad kunnen gebruiken voor betalingen in bitcoins, tijdelijk stilgelegd. Een van de oprichters, Patrick van der Meijde, laat weten dat hij aan een oplossing werkt. Wellicht zullen klanten in de toekomst de transactiekosten zelf moeten gaan betalen.

‘s werelds meest bitcoinvriendelijke stad” laat weten dat het te druk is op het bitcoinnetwerk, waardoor transacties te duur zijn.

GoudkoortsVeel vraag is er niet naar betalingen in de cryptomunt. Afgelopen jaar kregen zaken gemiddeld zo’n één of twee transacties per maand te verwerken.
OplossingMaar juist omdat die berekeningen zo ingewikkeld zijn, slurpen ze energie. En dus geld. Degenen die de transacties met hun computers verwerken, vragen daar dan ook geld voor. Wie een transactie in bitcoins wil doen, kan zelf kiezen hoeveel hij daarvoor bereid is te betalen. Hoe meer je biedt, hoe hoger de kans is dat jouw transactie wordt meegenomen.

Dat leidt tot grote drukte op het wereldwijde bitcoinnetwerk. Dat kan maar minder dan tien transacties per seconde tegelijk verwerken. Die beperking heeft als gevolg dat betalingen in bitcoins duurder worden.

Arnhem at Twitter: