Pantermoeder eet tweede jong op in Burgers’ Zoo

Er waren al zorgen om de ’onervaren moeder’ en haar laatste jong. Het dierenpark zette alles op alles om de kersverse moeder te helpen. „We hebben in het panterverblijf een situatie gecreëerd waarbij de moeder zich met de jongen terug kan trekken in een veilige en rustige omgeving”, liet Burgers’ Zoo eerder weten. De dierverzorgers kwamen dagenlang niet in het verblijf. „Als we de onervaren moeder storen in deze rust dan lopen de jonge panters beide gevaar.” Alle inspanningen hebben het drama niet kunnen voorkomen, zo werd woensdag duidelijk.

MenuInloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opNieuws/Binnenland1523606Binnenland’Noodlot heeft toegeslagen’

Arnhem – UPDATE – Een op nieuwjaarsdag geboren panterjong is woensdag door de moeder opgegeten in het ’kraamverblijf’ van Burgers’ Zoo in Arnhem. Dierverzorgers ontdekten het drama toen ze in het kraamhok van de panter gingen kijken, nadat ze de tien dagen oude welp niet meer zagen op beelden van een livestream, meldt de dierentuin.
De Sri Lanka-panter kreeg haar eerste nest op nieuwjaarsdag. Op 4 januari overleed echter al de eerste welp, omdat de moeder het jong niet verzorgde en alleen aandacht aan de andere welp besteedde. Tot de dood van het eerste pantertje waren moeder en haar jongen via een webcam in het hok te volgen. Daarna zette de dierentuin die camera uit voor publiek. Verzorgers konden nog wel zien wat er in het kraamhok gebeurde.

De dierentuin vindt het „erg naar” wat er is gebeurd. Positief is volgens een woordvoerder dat nu is gebleken dat de vrouwtjespanter nageslacht op de wereld kan zetten. Dat is belangrijk, omdat de Arnhemse panter de laatste uit haar bloedlijn is. Een eerste worp bij katachtigen is altijd spannend volgens de dierentuin.

Arnhem at Twitter: