Fusieorkesten willen 1,2 miljoen euro extra van de provincies

Fusieorkesten willen 1,2 miljoen euro extra van de provincies
Fusieorkesten willen 1,2 miljoen euro extra van de provincies
Van de provincie Gelderland krijgt Het Gelders Orkest nu tijdelijk een extra subsidie, als overbrugging naar meer eigen inkomsten. ‘Maar dat bedrag aan eigen inkomsten blijkt onhaalbaar’, concludeert Buma.
Kloppend hart  Écht vernieuwend, dat is volgens Buma dat het orkest het kloppend hart van een netwerkorganisatie wordt. Er moet worden samengewerkt met andere culturele partijen in Gelderland en Overijssel en er moet veel aan educatie worden gedaan. ‘Mensen denken weleens dat we een elitair clubje zijn voor grijze 50+-ers, dat is niet zo. Wij zijn er voor iedereen. Vooral ook voor kinderen.’

Eén orkest, maar twee standplaatsen, twee namen Het muziekhuis krijgt wel twee namen. In Gelderland treden de muzikanten op als Het Gelders Orkest en in Overijssel onder de naam Orkest van het Oosten. Wiebren Buma, directeur van Het Gelders Orkest: ‘We hebben een hele sterke merknaam en die willen we niet kwijt. We weten dat bezoekers ook hechten aan die naam, en dat geldt in Overijssel ook.’ Op termijn komt er wellicht wel een overkoepelende naam. Het muziekhuis heeft straks ook twee standplaatsen: Arnhem en Enschede.

Het is nog niet duidelijk of er door de plannen mensen worden ontslagen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Arnhem at Twitter: