Dode kat met elektriciteitskabel om de nek gevonden in gft-bak

Dode kat met elektriciteitskabel om de nek gevonden in gft-bak
Dode kat met elektriciteitskabel om nek gevonden
ARNHEM – De politie Arnhem-Zuid heeft dinsdagavond een dode kat met een elektriciteitskabel om zijn nek gevonden in een groenafvalcontainer.

De lugubere vondst werd rond 18.00 uur gedaan. De container met het dode dier stond aan de Schijndelstraat ter hoogte van de Kroonse wal te Arnhem.

Volgens de politie was de kat al langere tijd dood. Het is niet bekend wie de eigenaar van het beestje is. De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek.

De politie Arnhem-Zuid vraagt mensen met meer informatie om zich te melden via 0900-8844 of via een privebericht op Facebook.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Een lugubere vondst in De Laar-West. Een voorbijganger trof dinsdag rond 18.00 uur een dode kat met een elektriciteitskabel om zijn nek aan in een groenafvalcontainer. De nare ontdekking vond plaats aan de Schijndelstraat ter hoogte van de Kroonse Wal.

Het lichaampje van de kat lag er zichtbaar al langere tijd, laat de politie weten. “We weten nog niet van wie de kat is.” Wat er precies is gebeurd, staat niet 100 procent vast. “De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek.”

Weet u van wie deze kat is of heeft u meer informatie over deze schandalige dierenmishandeling? Neemt u dan spoedig contact met ons op via 0900-8844 of stuur de politie een privé-bericht.

‘Het kan geen toeval zijn, zojuist was Poetin hier voor een flesje wijn’. Met deze tekst op een krijtbord voor de zaak van wijnhandel Henri Bloem in Arnhem speelt Michel van Tooren in op de #HalbeWasErbij. Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft met zijn leugen over zijn ontmoeting met Poetin gezorgd voor heel wat creativiteit op sociale media. Onder de hashtag #HalbeWasErbij circuleren er foto’s van historische gebeurtenissen, met het hoofd van de minister erin gefotoshopt.

Ook deze Arnhemse wijnhandelaar haakt hier op in. ‘Ik probeer elke dag iets anders te verzinnen voor op het bord’, zegt Michel van Tooren. ‘Ik kan er wel op zetten dat de Pinot Blanc in de aanbieding is, maar er is niemand die daar naar kijkt. Nu komen mensen met een glimlach voorbij.’

Normaal probeert Van Tooren weg te blijven bij politieke onderwerpen. ‘Links en rechts. Het ligt nogal gevoelig en iedere klant is ons even lief.’ Toch kon Van Tooren het niet laten, om op het nieuws over Halbe Zijlstra in te springen.

‘Hoe het afloopt met Halbe? Daar laat ik me op het bord niet over uit, maar mijn privé-mening is dat ik hoop dat hij geen minister blijft. Zijn geloofwaardigheid staat onder druk.’ Eigenlijk had Van Tooren een andere spreuk in de planning, hoewel deze morgen ook nog kan: ‘Laatste dag carnaval. Alaafeloos’

Provincie Gelderland vervangt deze maand ongeveer honderd laanbomen langs de Koningsweg (N311) in Arnhem. Een kwart van de laanbomen heeft een slechte vitaliteit en kan het bij de eerstvolgende storm zomaar begeven. De oude bomen worden deze maand gekapt en vervangen door nieuwe bomen.

De bomen staan tussen de aansluiting met de N310 en Droompark Hoge Veluwe. Na het kappen plant de provincie nieuwe bomen terug. Deze komen wel wat verder van de weg te staan. Tussen de N310 en de aansluiting met de A50 zijn de afgelopen jaren meer laanbomen vervangen om deze waardevolle bomenlanen te behouden.

De provincie combineert het herstellen van deze bomenlaan met het groot onderhoud aan de Koningsweg (N311). Deze werkzaamheden starten naar verwachting in april/mei. Tijdens het groot onderhoud worden een aantal maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verlagen van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u naar 60km/u is daar onderdeel van.

Ben je het afgelopen jaar geflitst? Grote kans dat dit bij het GelreDome is gebeurd. De flitspaal op de kruising Nijmeegseweg en Batavierenweg heeft in 2017 9.391 verkeersovertredingen vastgelegd. De flitspaal registreert hardrijders en automobilisten die door rood rijden.

Het Ministerie van Justitie heeft de resultaten van alle flitspalen in Nederland gepubliceerd. Daarvan staan er 18 in Arnhem. Die op het Nieuwe Plein, bij de Blauwe Golven, doet met 9.370 nauwelijks onder voor zijn collega bij het GelreDome.

Andere veelflitsers staan op de Amsterdamseweg, de Marga Klompélaan en de IJsseloordseweg. De ‘Flitskoning van Gelderland’ staat ver buiten Arnhem. In Putten heeft een paal wel bijna 30.000 plaatjes geschoten. De landelijke koploper staat in de Zuid-Hollandse gemeente Westland: daar waren bijna 50.000 chauffeurs de pineut.

In heel Nederland zijn ruim 4 miljoen flitsboetes uitgedeeld. Letterlijk flitsen doen de palen overigens niet meer. In 2016 zijn de meeste analoge palen door digitale vervangen.


Arnhem at Twitter: