Snowboarder Niek van der Velden onderweg naar huis

NISPEN – Hij droomde van een olympische medaille, maar de 17-jarige Niek van der Velden uit Nispen raakte al bij de warming-up van de eerste snowboardwedstrijd geblesseerd. Het waaide harder dan hij dacht en hij kwam zo hard ten val dat hij zijn arm brak. De jonge topsporter werd geopereerd, woensdag mag hij het ziekenhuis in de buurt van Pyeongchang verlaten. Niek vliegt meteen naar huis.

Niek zou in Pyeongchang meedoen op de onderdelen slopestyle en big air, maar moet nu nog minimaal vier jaar wachten op zijn olympisch debuut.

Toch nog redelijk goed nieuws voor snowboarder Niek van der Velden! Hij mag het ziekenhuis in de buurt van Pyeongchang verlaten.

Zijn val lijkt hij deels verwerkt te hebben. Op Instagram plaatste hij een filmpje van zijn val. “Ik had tenminste genoeg snelheid, gefaald, Jerry of the day.” Dat laatste verwijst naar een populair Instagramaccount, dat filmpjes van blunderende wintersporters online zet.

At least had enough speed 🤷‍♂️ #snowboarding #olympics #positivevibes #fullsend #fortheboys #jerryoftheday #fail

Shit happens”Het is gebeurd, maar je moet vooruit kijken. Ik ben nu al bezig met beter worden. Ik heb begrepen dat het drie maanden duurt, voordat het helemaal hersteld is, maar ik hoop dat ik over een maand weer mag snowboarden. Waarschijnlijk als ik volgende week niks meer voel, wil ik al weer mijn snowboard op om tricks te doen en salto’s te maken”, zei Van der Velden tijdens een persconferentie. “Dan maar een beetje de Spelen volgen vanaf de bank. Of ik niet zoiets heb dat deze Spelen me gestolen kan worden? Nee hoor, shit happens.”

Van alle geluks- en beterschapswensen is er eentje in het bijzonder blijven hangen. “Ik heb een kaart van de koning gekregen, dat is wel lief. Er stond beterschap op en groetjes”, zo was Van der Velden vereerd.

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

Van der Velden zou in Pyeongchang zijn debuut maken op de Spelen, maar blessureleed gooide roet in het eten. De talentvolle snowboarder kwam vlak voor zijn kwalificatie op het onderdeel slopestyle ten val.

In eerste instantie werd uitgegaan van een schouder uit de kom, maar bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Van der Velden een zware breuk in zijn rechterbovenarm had opgelopen.

Door de zware blessure moest de scholier ook een streep zetten door zijn deelname aan het onderdeel Big Air, dat woensdag 21 februari op het programma staat.

Van der Velden, die zaterdag als eerste Nederlander in actie zou komen op de Spelen, vliegt vrijdag na het verlaten van het ziekenhuis direct terug naar huis.


Arnhem at Twitter: