Tweet ‘Amsterdamse’ Marcouch valt slecht bij aanhang Vitesse

De Rotterdammers kunnen daardoor tegen Heracles geen beroep doen op de pas 18-jarige Malacia, die eveneens met een directe rode kaart werd weggestuurd door scheidsrechter Dennis Higler.

Feyenoord accepteerde maandag beide schikkingsvoorstellen van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De onmacht van Feyenoord werd misschien nog wel het best gesymboliseerd door Nicolai Jørgensen. De Deense spits was enkele weken geleden volgens Martin van Geel nog meer waard dan de door Newcastle United geboden zeventien miljoen, maar heeft in zijn vijf Eredivisiewedstrijden sinds de winterstop nog niet gescoord. Bovendien kwam hij in die periode tot slechts twee schoten op doel en wist hij ook geen assists te geven. Het contrast met 2017 is tot dusver groot. Ook tegen Vitesse zat Jørgensen behoorlijk in de tang bij het duo Miazga-Kashia en dat bleek wel uit de duelstatistieken. Van de zestien duels die de Deen aanging wist hij slechts tweemaal als winnaar uit de strijd te komen. Daarnaast wist hij maar eenmaal een doelpoging te ondernemen en bereidde hij slechts één kans voor.
Video: Giovanni van Bronckhorst over Vitesse-Feyenoord: ‘Gingen in hun spel mee’

Basacikoglu haalde zich zondag de woede van trainer Giovanni van Bronckhorst op de hals door op een cruciaal moment rood te krijgen.

De buitenspeler, die mocht beginnen vanwege een blessure bij Sam Larsson, werd halverwege de tweede helft bij een 1-1 stand weggestuurd na een harde tackle op Thulani Serero.

Feyenoord accepteert schorsingen Basacikoglu en Malacia

Zowel Basacikoglu zelf als Feyenoord besloot het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, te accepteren. De 22-jarige aanvaller ontbreekt zodoende in de thuiswedstrijden tegen Heracles en koploper PSV.

Het Algemeen Dagblad is duidelijk. ‘Feyenoord maakt er een totale chaos van.’ Een van de steunpilaren van vorig seizoen, Brad Jones, moet tegenwoordig steeds vaker de opbouw starten en laat dat nou een zwak punt van hem zijn. Feyenoord komt er voetballend niet uit en dan gaat de bal steeds vaker terug op Jones die de bal dan maar weer naar voren schiet. Bij Feyenoord wordt vaak gewezen naar de zware Champions League, maar hoe lang blijven die excuses nog tellen? De blessures van Jeremiah St. Juste, Sam Larsson en Ridgeciano Haps zijn daar niet meer op toe te schrijven. Afgelopen donderdag vierde Feyenoord uitbundig de overwinning op FC Groningen, maar was dat wel gepast? De slechte wedstrijd tegen VVV en de matige eerste helft tegen FC Groningen werd gevolgd door een matige wedstrijd in Arnhem. Bij Feyenoord is elke logica ver te zoeken. ‘Spits Nicolai Jørgensen, die gisteren als een soort rechtsback opdook om een aanval van Vitesse tot stoppen te brengen. Of Jeremiah St. Juste, de eigenlijke rechtsback, die als een soort linkerspits fungeert en daar de bal knullig verliest. Bij Feyenoord zou het aan een gebrek aan inzet leggen, maar het tegendeel is waar. De spelers doen in hun ijver de meest onlogische dingen. En dat brengt de kampioen in de problemen. De ruimte die Vitesse gisteren kreeg bij dode spelmomenten, dat was bijna absurd. Kijk alleen maar naar St. Juste bij de 1-1 van Guram Kashia.’ Vaak wordt gehoord dat de beker het seizoen kan redden. Steven Berghuis is eerlijk. “Zelfs een eventuele bekerwinst maakt het seizoen niet goed. Wat er nu gebeurt, kunnen we niet los zien van de competitie. Zo ver achter op PSV en telkens als we kunnen inlopen op AZ, op plek drie, doen we het niet”, zegt de aanvaller. “Het is echt heel vervelend aan het worden.”

Vlak na de rode kaart voor Basacikoglu kwam Vitesse op voorsprong via Bryan Linssen. Nadat Malacia in de slotfase rood kreeg voor het vloeren van de doorgebroken Roy Beerens, bepaalde Linssen de eindstand op 3-1 in de Gelredome.

Feyenoord zakt de laatste tijd steeds vaker door de ondergrens. Gisteren werd in Arnhem tegen Vitesse alweer de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De Rotterdammers staan op plek vier met een achterstand van 22 punten op PSV dat koploper is in de Eredivisie. Nummer twee Ajax staat 15 punten voor en nummer drie AZ 8 punten.

Wat opviel in de eredivisie: Venlose muur blijkt ook voor AZ niet te slechten

Door de pijnlijke nederlaag in Arnhem is regerend landskampioen Feyenoord met slechts 39 punten terug te vinden op de teleurstellende vierde plek in de Eredivisie.

Video: El Ahmadi na Vitesse-Feyenoord: ‘Rood Bilal keerpunt in de wedstrijd’

Rood aangelopen Feyenoord verliest zichzelf tegen Vitesse

FacebookTwitterE-mailWhatsapp LinkedIn Wat opviel in de eredivisie: Venlose muur blijkt ook voor AZ niet te slechten ANP maandag 12 februari 2018 | NOS | Redactie Traditioneel worden de ploegen die promoveren vanuit de Eerste Divisie snel aangemerkt als kanonnenvoer voor de topploegen. Maar VVV gaat tegen de trend in. Nadat de ploeg van Maurice Steijn vorige week Feyenoord verraste met een 1-0 overwinning, lukte het dit weekend AZ niet om te scoren tegen de ploeg uit Limburg. 


Arnhem at Twitter: