Vitesse mist Beerens tegen FC Utrecht

UTRECHT – Vitesse heeft zondagmiddag een keiharde nederlaag geleden in Utrecht, bij de plaatselijke FC: 5-1. De Arnhemmers faalden op alle fronten en keeper Pasveer liep voorop in de strijd, met twee enorme blunders. Door deze nederlaag kan Vitesse plek vier, dat mogelijk recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal, wel vergeten.

85: Een bizar slechte middag in Utrecht zorgt er in ieder geval voor dat Vitesse voorlopig de vierde plek wel uit het hoofd kan zetten.

Fouten Vitesse keihard afgestraft in Utrecht, hoofdrol voor Pasveer

77: GOAL! En weer een blunder van Pasveer. Nu is het Ayoub die de bal van zijn voeten rooft. Het staat 5(!)-1!

FC Utrecht overklast Vitesse, eerste zege van 2018 voor FC Groningen

73: GOAL! Uit de hoekschop maakt Ayoub de 4-1. Vitesse laat zich naar de slachtbank lijden in Utrecht.

Bij het duel tussen FC Groningen en PEC, viel het openingsdoelpunt in de 26e minuut toen PEC-middenvelder Ryan Thomas van dichtbij zijn eigen keeper Diederik Boer passeerde. FC Groningen was voor rust veruit de betere en raakte via Mimoun Mahi nog de lat.

72: Aan de ene kant denkt Vitesse aan een penalty als Van der Werff omver wordt gekegeld, in de tegenstoot kan Kerk er alleen vandoor, maar Pasveer brengt nu redding.

59: GOAL! En daar ging de hoop van Vitesse. Pasveer laat een voorzet zo uit zijn handen glippen en Van der Streek staat van dichtbij klaar om de bal binnen te schieten: 3-1.

Het verzet van Vitesse waar daarmee gebroken. In de slotfase liep het overtuigend spelende FC Utrecht verder uit door goals van Yassin Ayoub. De middenvelder was eerst alert bij een corner en profiteerde daarna van nieuw geklungel van Pasveer.

55: GOAL! Foor krijgt de bal rand zestien in zijn voeten en schiet dan vervolgens knap raak: 2-1. Misschien kan Vitesse dit verder in de wedstrijd helpen.

16:22 РFC Utrecht heeft de aanval van Vitesse op de vierde plaats vol overtuiging afgeslagen. De gasten uit Arnhem leken zich zondagmiddag nog te herpakken na een armetierige eerste helft op het moeilijk bespeelbare veld, maar schoten zichzelf uiteindelijk in de voet: 5-1. Vitesse-doelman Remko Pasveer groeide uit tot de schlemiel van de middag door twee doelpunten cadeau te doen aan de Domstedelingen. FC Utrecht komt op 47 punten en vergroot het gat met de Arnhemmers tot zes punten.Vitesse moest het doen zonder de geblesseerde rechtsbuiten Roy Beerens, die vervangen werd door verdediger Maikel van der Werff. De behoudend spelende Arnhemmers kwamen voor rust nauwelijks van de eigen helft af, maar kwamen het eerste half uur zonder problemen door. De eerste grote scoringskans was ook voor Vitesse, maar een schitterende vrije trap van Mason Mount eindigde tegen de paal.Meer hachelijke momenten voor het Utrecht-doel konden echter niet genoteerd worden en de thuisploeg sloeg in de slotfase hard toe. Thulani Serero liet zich in zijn eigen strafschopgebied kinderlijk eenvoudig aftroeven door Yassin Ayoub, die Willem Janssen bediende: 1-0. Op slag van rust stond Fankaty Dabo aan de verkeerde kant te dekken bij Zakaria Labyad, die een aan het eind stond van een prima uitgespeelde aanval.Direct na de rust waren de veldverhoudingen honderdtachtig graden gedraaid. Vitesse kwam een stuk scherper uit de kleedkamer dan het lakse FC Utrecht en Navarone Foor zorgde met een heerlijke krul in de verre hoek voor de 2-1. De Arnhemmers leken serieus op jacht te kunnen naar de gelijkmaker, totdat Pasveer roet in het eten gooide. De doelman liet een voorzet van Ayoub op onbegrijpelijke wijze glippen en Sander van de Streek kon de 3-1 maken.Het beslissende gat was geslagen en FC Utrecht legde de tegenstander nog verder op de pijnbank. Ayoub kon uit een hoekschop de vierde treffer binnen tikken en strafte even later een volgende blunder van de uitglijdende Pasveer af: 5-1. Opstellingen en beoordelingen*FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 6.5, Ramon Leeuwin 6 (46. Dario Dumic 6.5), Willem Janssen 7, Mark van der Maarel 7; Mateusz Klich 5.5, Rico Strieder 5.5 (85. Anouar Kali -), Sander van de Streek 6, Yassin Ayoub 7.5; Gyano Kerk 6, Zakaria Labyad 6.5 (73. Urby Emanuelson -)Vitesse: Remko Pasveer 3; Fankaty Dabo 4 (80. Thomas Oude Kotte -), Guram Kashia 6, Maikel van der Werff 5, Matt Miazga 5.5, Lassana Faye 4.5 (46. Vyacheslav Karavaev 5.5); Navarone Foor 6, Mason Mount 6.5, Thulani Serero 4; Tim Matavz 5 (67. Luc Castaignos 4.5), Bryan Linssen 5.5Man of the match: Yassin Ayoub*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

47: Meteen een kansje voor Vitesse. Een vrije trap wordt net naast gekopt door Miazga.

46: We zijn weer begonnen, er is één wissel. Karavaev is erbij gekomen, Faye is eraf.

In de 55e minuut maakte Foor het heel even spannend waarna doelman Remko Pasveer begon met een foutenfestival. Eerst liet hij de bal los waarna Van de Streek profiteerde. Ayoub had de 4-1 al gemaakt toen de keeper van Vitesse een terugspeelbal verkeerd aannam, uitgleed en de toegesnelde middenvelder zijn tweede doelpunt schonk.

44: Vlak voor rust wordt het 2-0 in Utrecht. Van der Werff glijdt uit en Miazga laat Gyrano Kerk lopen en die geeft een keurige voorzet op Labyad. De oud-Vitessenaar legt de 2-0 in het netje.

De Utrechters sloegen in de strijd om de vierde plaats een aanval van Vitesse af. De Arnhemmers boekten na de winterstop overwinningen op Feyenoord (3-1) en Ajax (3-2). Het gat tussen Utrecht en Vitesse is nu 6 punten.

39: Nu probeert Linssen het met een harde knal, maar Jensen tikt de bal uit de goal.

FC Utrecht was veel beter dan de bezoekers die in defensief opzicht schutterden. In de 36e minuut werd dat voor het eerste afgestraft door Janssen. Labyad verdubbelde vlak voor rust de voorsprong.

37: GOAL! Serero loopt gigantisch te prutsen met de bal op de doellijn, dan wordt de bal hem ontfutseld en mag Willem Janssen geheel vrij de 1-0 binnen schieten.

33: Fraser gooit de boel iets om. In plaats van 4-4-2, gaat hij nu toch met vijf verdedigers spelen: 5-3-2 dus.

28: Vitesse krijgt op een gevaarlijke positie een vrije trap. Mount knalt de bal vol op de paal. De rebound is voor doelman Jensen.

22: Om de haverklap liggen er spelers van beide ploegen op het veld. Het veld is niet best.

44: Vlak voor rust wordt het 2-0 in Utrecht. Van der Werff glijdt uit en Miazga laat Gyrano Kerk lopen en die geeft een keurige voorzet op Labyad. De oud-Vitessenaar legt de 2-0 in het netje.

17: Utrecht heeft het meeste de bal. Maar komt nog niet tot hele grote kansen, Vitesse is alleen nog maar aan het verdedigen.

59: GOAL! En daar ging de hoop van Vitesse. Pasveer laat een voorzet zo uit zijn handen glippen en Van der Streek staat van dichtbij klaar om de bal binnen te schieten: 3-1.

10: Foor haalt er heel slim een counter van Utrecht uit, maar zo heeft hij ook al heel snel een gele kaart te pakken.

9: Nu probeert Vitesse het via Mount, maar na zijn solo schiet hij de bal net naast.

6: Eerste kansje van de wedstrijd. Een vrije trap van Utrecht wordt matig weggebokst door Pasveer. De rebound wordt op tijd verdedigd door Miazga.

14.20 uur: Hij brak vorige week de wedstrijd tegen Ajax open. Kan Navarone Foor vandaag weer van waarde zijn voor Vitesse?

14.15 uur: Vorig jaar ging Vitesse in de slotminuut onderuit tegen FC Utrecht. In de 92e minuut schoot Willem Janssen de 1-0 binnen. Eerder dit jaar werd het in GelreDome 1-1. Doelpunten van Dessers en Mount.

14.10 uur: Hoe zal Mitchell van Bergen zich voelen, nu Beerens geblesseerd is en trainer Henk Fraser kiest voor Van der Werff?

14.05 uur: Thomas Bruns heeft moeilijke weken. Sinds de terugkeer van Navarone Foor zit hij weer op de bank.

13.55 uur: De spelers staan inmiddels in de zon hun warming-up te doen. 

13.50 uur: De Vitesse-supporters worden warm welkom geheten in Utrecht.

13.45 uur: Nog 45 minuten voor de aftrap, het is nog behoorlijk rustig in De Galgenwaard.

13.40 uur: De wedstrijd tussen Utrecht en Vitesse is een echte subtopper. Plek vier staat op het spel. Utrecht heeft op dit moment 44 punten, Vitesse 41. Winnen de Arnhemmers vandaag van Utrecht, dan is plek vier heel dichtbij. (Afhankelijk van het resultaat van Feyenoord)

13.35 uur: De opstelling van Vitesse is bekend. Geen Beerens dus, wel Van der Werff. 

Opstelling: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye; Mount, Van der Werff,, Serero; Foor, Matavz, Linssen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl


Arnhem at Twitter: