Auto kantelt: files op A12 en A50

Auto kantelt: files op A12 en A50
Auto kantelt: files op A12 en A50
Op de A12 is dinsdagmorgen van Duitsland richting Utrecht een lange file ontstaan nadat op de A50 van Arnhem naar Oss een auto op zijn kant belandde. Voor het bergen van het voertuig is tussen het knooppunt Grijsoord en Renkum een rijstrook afgesloten.

Het verkeer op de aansluitende A12 staat vast vanaf het knooppunt Velperbroek over een lengte van 10 kiloemter en moet daarbij rekening houden met zeker 30 minuten wachttijd.

Bij het ongeval raakte gelukkig niemand gewond. Het is dus een kwestie van bergen, opruimen en dan kan de rijstrook worden vrijgegeven.

Het zal regenen, daardoor kunnen de files die er staan snel in lengte aangroeien. Vooralsnog verwachten we een normaal verloop van de spits met op het drukste moment tussen de 200 en 250 kilometer file op de snelwegen.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

Ook nu, tijdens de avondspits kan hier en daar nog een buitje vallen, maar de kans is klein. De weersomstandigheden zijn iets gunstiger en dat geldt ook voor de komende dagen.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

EDE – Op de A12 richting Utrecht is dinsdagochtend ter hoogte van Wageningen een auto gekanteld. De rijbaan was daardoor afgesloten. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.

Tussen de afrit Oosterbeek en de afrit Wageningen stond rond 8.45 uur 9 kilometer file. Rond 9.15 uur was de weg weer vrij. Inmiddels neemt de file langzaam in lengte af.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend. Volgens Rijkswaterstaat waren er meerdere voertuigen bij betrokken.

Eerder op de ochtend kantelde er ook al een auto op de A50 bij knooppunt Grijsoord. Als gevolg van dat ongeval liep het ook vast op de A12.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl


Arnhem at Twitter: