Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes van Arnhem

De gevaarlijkste rotondes van Nederland zijn knooppunt Joure (buiten de bebouwde kom) en het Keizer Karelplein in Nijmegen (binnen de bebouwde kom). Bekijk op onze kaart hoe gevaarlijk rotondes bij jou in de buurt zijn.

Op de kaart zijn alleen rotondes meegenomen waar de politie minstens één ongeval heeft geregistreerd tussen 2014 en 2017. Elke bol staat voor één rotonde. Zoek of zoom naar je eigen regio en klik op een bol voor meer informatie over een rotonde.

Het verkeersplein voor theater De Klinker scoort opvallend hoog met dertien ongelukken in de afgelopen jaren. ,,Er zijn rotondes waar nauwelijks regels zijn, zoals het Oldambtplein in Winschoten. Weggebruikers weten er niet waar ze aan toe zijn, stelt RTL Nieuws.

Oldambtplein in Winschoten behoort tot gevaarlijkste rotondes van het land

De getoonde gegevens zijn afkomstig uit de STAR-database en voor RTL Nieuws verzameld en geordend door verkeersbureau VIA. Het daadwerkelijke aantal ongevallen kan hoger zijn dan op de kaart getoond. Alleen politieregistraties waarbij een exacte locatie bekend is van een ongeluk zijn meegenomen. Ongevallen waarvan alleen een kruispunt of straatnaam bekend is bij de politie, zijn hierdoor niet terug te vinden.

Gemeenten hebben enige vrijheid over de invulling van een rotonde Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat dat veranderen. ,,Wees verstandig en probeer niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden.”

Op de kaart zijn ook een aantal rotondes terug te vinden die tegenwoordig niet meer bestaan. Omdat er in de periode tussen 2014-2017 wel ongevallen op de rotondes waren, staan ze toch als zodanig op de kaart. Het gaat bijvoorbeeld om de rotonde van de Harm Smeengekade en de Kamperpoorterbrug in Zwolle en die van de Middenweg en Zuidtangent in Heerhugowaard. Beide zijn vervangen door een kruispunt.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Hier zijn in deze periode negen schadegevallen gemeld, en zijn vier gewonden gevallen. Ook op het Oldambtplein in Winschoten zijn dertien ongevallen gemeld, maar met tien schadegevallen en drie gewonden waren de gevolgen daar iets minder groot.

De rotonde met de meeste ongevallen, knooppunt Joure, zal binnenkort verdwijnen en plaatsmaken voor een veiliger alternatief dat ook voor een betere doorstroming moet zorgen.

Andere gevaarlijke rotondes zijn Borneoplein / J.C. Kapteinlaan/Korreweg en Hoendiep / Johan van Zwedenlaan in Stad, het Vrijheidsplein in Groningen en de rotonde Langebosschedijk / Sorghvlietlaan / Woortmanslaan in Wildervank.

De andere uitschieter in de lijst van rotondes met de meeste ongevallen, het Keizer Karelplein in Nijmegen, zal voorlopig niet worden aangepakt laat de gemeente in reactie op het onderzoek weten. "Het Keizer Karelplein staat bij ons niet bekend als gevaarlijke hotspot. Het is een druk plein waar dagelijks 50.000 auto’s over rijden. Er gebeuren maar weinig ongevallen met letsel. Dat er veel ongevallen met blikschade zijn, is natuurlijk vervelend, maar het is voor ons geen reden om het plein anders in te richten."

Wat vooral lastig is, zijn de verschillende verkeersregels, zo meldt RTL. De ene keer hebben fietsers voorrang, dan weer niet. Mensen weten niet goed waar ze aan toe zijn. Er zouden wel richtlijnen zijn, maar die worden vaak genegeerd bij het aanleggen van nieuwe rotondes (een richtlijn is geen wet en dus niet verplicht). Verwarrend voor weggebruikers, dus. Al vindt Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat we zelf ook goed op moeten letten. Wees verstandig en probeer niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er onnodig veel ongelukken gebeuren op rotondes. Ook in Leiden zijn er een aantal plekken waar het uitkijken geblazen is. Wij hebben de vijf gevaarlijkste rotondes in de sleutelstad voor je op een rijtje gezet.

And the winner is… Het pareltje bij het Prinses Julianaplein! Bij deze rotonde hebben er zes ongelukken plaatsgevonden met alleen schade en twee met gewonden. Het overzicht houden is als automobilist soms best lastig, gezien het grote aantal winkels en lossende vrachtwagens in de straten. En dan hebben we het nog niet over het grote aantal vrouwen dat de jurken in de twee bruidswinkels aan de rotonde aan het bestuderen is, in plaats van het verkeer.

Goed om te weten: RTL heeft alleen rotondes meegenomen waar de politie minstens één ongeval heeft geregistreerd tussen 2014 en 2017. In Leiden zijn er twee rotondes waar tussen de 10 en 15 ongevallen zijn geregistreerd en drie waar er tussen de 5 en 10 ongevallen zijn gemeld.

RTL heeft alleen rotondes meegenomen waar de politie tenminste één ongeval heeft geregistreerd tussen 2014 en 2017. De gevaarlijkste plek in Apeldoorn is dan de rotonde met de Aluminiumweg/Laan van Westenenk. Hier zijn tussen 2014 en 2017 vier ongevallen gebeurd met alleen schade en bij één ongeval is een gewonde geregistreerd. Bekijk hier de kaart om te zien welke gevaarlijke rotondes we nog meer hebben in Apeldoorn.

Video: Ik ben op deze rotonde altijd bang dat ik aangere – RTL NIEUWS

De rotonde bij het Vijf Meiplein is één van de gevaarlijkste rotondes in Leiden. Bij deze rotonde zijn er zeven ongevallen geweest waarbij er alleen schade was. Bij vijf ongevallen zijn er ook daadwerkelijk gewonden gemeld.

Wat vooral lastig is zijn de verschillende verkeersregels, meldt RTL. De ene keer hebben fietsers voorrang, dan weer niet. Mensen weten blijkbaar niet goed waar ze aan toe zijn. Er zouden wel richtlijnen zijn, maar die worden vaak genegeerd bij het aanleggen van nieuwe rotondes (een richtlijn is geen wet en dus niet verplicht). Verwarrend voor weggebruikers dus!

Eenheid is ver te zoeken: Fietsersbond wil strengere controle bij aanleg rotondes

Ook deze rotonde is één van de gevaarlijkste in Leiden. In de afgelopen drie jaar zijn hier tien ongelukken geweest. Waarvan vier alleen met schade en zes met gewonden.

Wat vooral lastig is, zijn de verschillende verkeersregels, zo meldt RTL. De ene keer hebben fietsers voorrang, dan weer niet. Mensen weten niet goed waar ze aan toe zijn. Er zouden wel richtlijnen zijn, maar die worden vaak genegeerd bij het aanleggen van nieuwe rotondes (een richtlijn is geen wet en dus niet verplicht). Verwarrend voor weggebruikers, dus. Al vindt Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat we zelf ook goed op moeten letten. Wees verstandig en probeer niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden.

Rotondes veroorzaken onnodig veel ongelukken

In de afgelopen drie jaar zijn er acht ongevallen geregistreerd bij deze rotonde in Leiden. Drie daarvan hadden alleen schade en vijf meldingen waren met gewonden.

RTL heeft alleen rotondes meegenomen waar de politie minstens één ongeval heeft geregistreerd tussen 2014 en 2017. In Utrecht zijn er zes rotondes waar tussen de 5 en 10 ongevallen zijn geregistreerd. We hebben de rotondes gesorteerd op het aantal ongevallen, dus op nummer zes staat het verkeerspunt met het kleinste aantal ongevallen, en op nummer één de rotonde met het grootste aantal ongevallen.

Je verwacht het niet, maar bij deze rotonde moet je ook goed uitkijken. In de afgelopen drie jaar zijn hier acht ongevallen geweest waarbij er schade is veroorzaakt en is er één persoon bij een ongeval gewond geraakt.

Last but not least, de rotonde bij de Rijnsburgerweg en Wassenaarseweg. Bij deze rotonde zijn er vijf ongevallen gemeld in de afgelopen drie jaar. Twee daarvan waren alleen met schade en bij drie ongevallen zijn er mensen gewond geraakt.

Het is misschien wel de bekendste rotonde van het land: het Keizer Karelplein in Nijmegen. Tegelijk is het ook de beruchtste. Uit onderzoek van RTL Nieuws naar ongevallen op rotondes binnen de bebouwde kom, blijkt het namelijk de gevaarlijkste van het land te zijn. Wie de rotonde wel eens gereden heeft, zal ongetwijfeld zijn opgevallen dat belijning op de brede klinkervloer ontbreekt. Dat in combinatie met het feit dat verkeer dat de rotonde opkomt voorrang heeft, leidt geregeld tot getoeter, vreemde manoeuvres en dus ongevallen.

Arnhem at Twitter: