Vuurwerkshow Koningsdag Arnhem wéér onzeker

Vuurwerkshow Koningsdag Arnhem wéér onzeker
Goed om te weten: deze 5 regels heeft de gemeente voor Koningsdag 2018 in Arnhem
Zo veel leuks, zo veel lekkers. Wat moeten we nou kiezen op Koningsdag? De beste tips voor Arnhemse Koningsdag komen toch echt van de locals. Een van die locals is Frits Partygids. Hij gaat de verjaardag van de koning vieren bij Festival de Luie Hond op het Gele Rijdersplein en vertelt waarom jij dat ook moet doen. Voor iedereen die mee wil feesten met Frits is er een awesome prijs om de dag soepel en schoon door te komen… 

‘Wow! Twee echte headliners op Koningsdag bij de Luie Hond. Kenny B ken je wel van zijn hit Parijs en die gaat hij zeker spelen tijdens Koningsdag. Maar misschien nog wel intenser is het Nederlands -Nieuwzeelandse trio My Baby met hun hypnotiserende blues-funk een graag geziene gast op alle grote muziekfestivals in Europa.

Hoe krijg je jouw foto op de site? Je kunt de liggende foto (anders moeten we gaan knippen, zoomen, plakken…) mailen naar [email protected] Je kunt m ook doneren via Facebook. Of zet m op Twitter of Instagram en gebruik dan #indebuurtarnhem. Wie weet doen we onze groet aan Arnhem dan met jouw foto!

Arnhem heeft een van de drie grootste koningsdagfeesten van het land, samen met Den Haag en Amsterdam. Dat is tof, maar brengt ook gevaarlijke situaties met zich mee. Het is dan druk in de stad en veel van ons hebben een borrel op dus zijn we iets minder voorzichtig. Daarom heeft de gemeente voor het Oranjefeest een speciaal setje regels dat alleen voor deze dag en nacht geldt. Dit zijn de regels met Koningsdag 2018 in Arnhem.

Jaa! de koeien zijn weer lekker buiten. Bij stadsboerderij Presikhaaf zijn gisteren traditioneel de koeien weer de weide ingelaten. Wil je weten hoe dat eruit zag? Klik dan snel hier voor de video. Heb jij nou ook zon mooie foto van een bijzonder plekje in Arnhem? Deel deze dan met ons! 

Het meenemen en achterlaten van glazen door bezoekers zorgt voor veel overlast en gevaarlijke situaties. Daarom is een glasvrije zone ingesteld voor de binnenstad van Arnhem. Neem dus geen glazen en flessen mee met eigen drank. Het kan zijn dat tassen worden gecontroleerd en er staat een fikse boete op, dus wij kunnen aanraden het risico niet te nemen en voor deze dag maar even te accepteren dat je wijn uit een bekertje drinkt 😉

Indebuurt Arnhem plaatst regelmatig een mooie, gekke, grappige of ontroerende foto uit Arnhem om te laten zien hoe vet de stad is. Dat kan ook jouw foto zijn! Dan maken we samen een mooie Arnhemse fotoserie. Alle fotos kun je binnenkort op facebook terugkijken.

Alleen de horeca mag alcohol schenken. Voor onder meer supermarkten en cafetarias in de binnenstad geldt een verkoopverbod vanaf woensdag 26 april 18:00 uur tot vrijdag 28 april 06:00 uur. Zo blijft er overzicht en is handhaven makkelijker voor de politie.

Niet drinken onder de 18 geldt ook voor Koningsdag. Dat is niks nieuws. Wel nieuw is dat jongeren tussen de 18 en 25 jaar op vertoon van hun legitimatiebewijs een stempel kunnen halen bij de stempelpost op het Stationsplein. De stempel is geldig in de hele binnenstad van Arnhem. Neem wel alsnog je legitimatiebewijs mee.

Even je fiets dumpen op het Willemsplein of bij Velper? Geen goed idee. Om de straten vrij te houden voor hulpdiensten mogen op de Korenmarkt en omgeving geen fietsen worden geplaatst. Op 26 april a.s. vanaf 8.00 uur s morgens worden fietsen op en rondom de Korenmarkt geruimd. Dit is noodzakelijk voor de doorstroom van bezoekers. Bekijk de locatie waar het fietsenstalverbod geldt.

Weet je nog, toen er ineens gigantische schermen in de stad hingen op Koningsdag die jou vertelden welke kant je op moest? Die hebben dus een best belangrijke functie. In de binnenstad zie je tijdens Koningsdag aanwijzingen voor het publiek op die schermen. Er staat bijvoorbeeld ‘Korenmarkt te vol’ of ‘geen ingang’. Zorg dat je de instructies echt opvolgt om te voorkomen dat het te druk wordt op bepaalde plekken en mensen verdrukt kunnen worden. Ook staan er verwijzingen naar andere evenementen in de stad.


Arnhem at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/16.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39