Pijnlijke avond voor Sparta in Arnhem

Zaterdagavond vonden er vier wedstrijden plaats in speelronde 31 van de Eredivisie. ADO Den Haag won in eigen huis van hekkensluiter FC Twente, dat op directe degradatie lijkt af te stevenen. SC Heerenveen ging er met de punten vandoor tegen VVV-Venlo en doet dus nog altijd meer voor de play-off plaatsen. Vitesse haalde in eigen huis uit tegen laagvlieger Sparta en PEC Zwolle en Excelsior deelden de punten.

FT | ADO Den Haag – FC Twente (2-1)0-1 Jensen (13)1-1 Johnsen (45)2-1 Johnsen (75)

Dick Martens Dick Martens Dick Martens Dick Martens Dick Martens Dick Martens Dick Martens Dick Martens Zwalkend Sparta juiste medicijn voor frivool Vitesse 15-04-2018, 00:04 | Van de redactie ARNHEM Was het het 'Edward Sturing Effect', of de onthutsende tegenstander? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Feit blijft dat Vitesse, met degradatiekandidaat als tegenstander, een heilzaam medicijn vond, na een hectische week, waarin de directie uiteindelijk besloot om hoofdtrainer Henk Fräser zijn congé te geven en club-icoon en Fräsers assistent Edward Sturing de hoofdverantwoording te geven. Terwijl de 'interim' zijn 'finest moment' meemaakte, zal Fräser, waarschijnlijk thuis op de bank, zich nog wel eens achter de oren hebben gekrabd. Niet alleen omdat hij 'zijn' ploeg met maar liefst 7-0 zag zegevieren, maar ook dat zijn nieuwe club, Sparta, nog alle zeilen zal moeten bijzetten, om volgend seizoen niet in de Jupiler League te moeten gaan acteren.

FT | VVV-Venlo – SC Heerenveen (0-2)0-1 Goochannejhad (69)0-2 Mihajlovic (79)

BLIJ Na rust berustte de thuisclub niet. De jacht op meer doelpunten werd ingezet en niet zonder succes. Door treffers van Bryan Linssen, Matavz, invaller Thomas Bruns en het slotakkoord van opnieuw Linssen werd de monsterscore in de vorm van een heuse zevenklapper een feit. Dit uiteraard tot tevredenheid van een stralende Sturing. ,,We hebben een hele vervelende week achter de rug. Je verliest je hoofdtrainer, dat heeft toch de nodige impact. Maar vanaf woensdag ging de knop om en hebben we de draad richting Sparta opgepakt. De ploeg heeft het goed opgepakt, had het besef dat er iets moest gaan gebeuren en dat is prima gelukt. Ik ben dan ook blij met deze zege en de positieve afsluiting van deze hectische week. Nu moeten we niet ineens overmoedig worden. Een zwaluw maakt ook voor ons nog geen zomer. We moeten om de play-offs te bereiken hard blijven werken, want dat is de basis."

Video: Dick Advocaat boos na Vitesse-Sparta (7-0): Een drama

Horroravond voor arm Sparta: Vitesse boekt grootste zege ooit na Fraser-ontslag

FT | Vitesse – Sparta Rotterdam (7-0)1-0 Serero (2)2-0 Beerens (18)3-0 Fischer e.d. (29)4-0 Linssen (59)5-0 Matavz (72)6-0 Bruns (77)7-0 Linssen (82)FT | PEC Zwolle – Excelsior (1-1)1-0 Mokhtar (17)1-1 Van Duinen (57)

Heb jij al zon WZAWZDB boxlogo tee gescoord? Nu verkrijgbaar in de AS webshop!

In aanloop naar De Klassieker 20% korting op het Rechtstreeks uit de hoofdstad!-shirt!

Vitesse heeft voor het eerst sinds 4 maart weer een zege geboekt. De Arnhemmers wonnen thuis met maar liefst 7-0 van Sparta Rotterdam, dat op de zeventiende plaats blijft staan.Vitesse ontsloeg deze week trainer Henk Fraser, de coach die volgend seizoen aan de slag gaat bij uitgerekend Sparta. Interim-coach Edward Sturing veranderde niets aan de opstelling en zag zijn ploeg na een half uur al met 3-0 leiden.Na 306 minuten weer goal VitesseDe Arnhemmers hadden tot dit duel 305 minuten niet gescoord. Tegen Sparta was het echter na een minuut en negen seconden al raak. Thulani Serero schoot een afvallende bal snoeihard binnen.Een kwartier later verdubbelde Roy Beerens met een geplaatst schot de marge en nadat Tim Matavz de bal via Sander Fischer in de Sparta-goal gefrommeld had, was het duel eigenlijk al gespeeld.Rood KramerSparta kwam voor rust nog goed weg bij een kopkans voor Goeram Kasjia en zag tot overmaat van ramp Michiel Kramer met rood vertrekken. De spits werd in het gelaat geraakt in een duel met Alexander Büttner, kon zich niet beheersen en raakte de Vitesse-verdediger met een trappende beweging in het gezicht.De ploeg van coach Dick Advocaat bakte er met elf spelers al weinig van en met tien man kwam de ploeg helemaal niet meer onder de druk uit. Sparta probeerde slechts de schade te beperken. Dat lukte evenmin.Bryan Linssen krulde na een uur fraai de 4-0 binnen, Matavz zorgde met een intikker voor 5-0, invaller Thomas Bruns liet de 6-0 aantekenen en Linssen zorgde met een prachtig schot voor het slotakkoord.

Vitesse vernedert Sparta na vertrek Fraser

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

ARNHEM – Vitesse heeft meteen beterschap getoond na het ontslag van trainer Henk Fraser. Onder leiding van interim-trainer Edward Sturing werd Sparta thuis met 7-0 opzij gezet. De Arnhemmers wonnen nog nooit met zulke grote cijfers in eigen huis. Of het nou kwam dat Vitesse zo goed was, of Sparta zo slecht moet de komende weken gaan blijken als Vitesse de play-offs veilig wil spelen. Er is in ieder geval een hele goede eerste stap gezet.

Video: Sparta-trainer Dick Advocaat over wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem

Vitesse breekt clubrecord na ontslag Fraser: Enige reactie die we konden geven

Vitesse heeft in de eerste wedstrijd na het ontslag van Henk Fraser een monsterzege geboekt. Onder leiding van interim-trainer Edward Sturing moest degradatiekandidaat Sparta eraan geloven. Vitesse rekende met maar liefst 7-0 af met de Spartanen. Sparta maakte vanaf het eerste fluitsignaal geen schijn van kans en keek al na twee minuten spelen tegen een achterstand aan. Thulani Serero schoot een afvallende bal hard en fraai achter doelman Jannik Huth. Vitesse bleef kansen creëren en maakte na twintig minuten spelen ook de 2-0. Roy Beerens krulde de bal achter Huth in de verre hoek en maakte daarmee zijn eerste treffer in Vitesse-dienst.

18.20 uur: Hij is er inmiddels niet meer bij, maar Henk Fraser zal de wedstrijd Vitesse-Sparta met meer dan gemiddelde interesse volgen. Zijn oude club speelt tegen zijn toekomstige club. De trainer zal uiteraard hopen dat Sparta wint, zodat het rechtstreekse degradatie kan ontlopen.

Video: Robert Mühren over Vitesse-Sparta: Niet van schokeffect bij Vitesse uitgaan

Sparta kreeg nauwelijks ademruimte en leek het op te geven na de 3-0, die tien minuten later viel. Deze keer was Tim Matavz de doelpuntenmaker, op aangeven van Bryan Linssen. Sparta leek er helemaal niets aan te doen. Vlak voor rust benadeelde Michiel Kramer zijn ploeg behoorlijk door zijn noppen in het gezicht van Alexander Büttner te planten. Het gevolg: een rode kaart en wellicht een forse schorsing voor de spits.

Natuurlijk was het een goede uitvoering en heeft het team goed gereageerd, maar ik geloof niet in een schokeffect zoals dat dan genoemd wordt. Deze wedstrijd is goed voor het vertrouwen, want we haalden weinig punten en kwamen in een soort vrije val. Die wilden we breken en dat is gelukt. Maar verder wil ik niet te snel en niet te veel juichen. We moeten de beentjes en de voetjes op de grond houden.

Video: Robert Mühren over Vitesse-Sparta: Niet van schokeffect bij Vitesse uitgaan

Ook na rust ging Vitesse door met scoren. Linssen was bij de 3-0 van Matavz de aangever, de 4-0 mocht hij zelf maken. Wederom ging daar slecht verdedigen van Sparta aan vooraf. Het leidde tot woede van Dick Advocaat, die zich meerdere keren langs de zijlijn liet zien en zijn frustratie uitte.

Toch boekte Sturing een prestatie die nog nooit eerder voorkwam in GelreDome. Namelijk zeven doelpunten scoren. Ja,  dat is mooi. Ik wil ook niet te nuchter klinken. Maar we moeten ook realistisch blijven en gewoon blijven doen. We hebben nog niks gewonnen, ja deze wedstrijd maar meer ook niet.

Liveblog: Vitesse gaat gewoon door met scoren tegen Sparta: 5-0

Na een voorzet van Mason Mount maakte Matavz zijn tweede treffer van de avond en de 5-0 voor Vitesse. Het Vitesse-publiek genoot met volle teugen en kreeg als kers op de taart ook de 6-0 van Thomas Bruns en de wereldgoal van Linssen cadeau: 7-0. Verder leed werd Sparta bespaard.

Aan de stand verandert er niets. De ploeg van Advocaat blijft zeventiende met 24 punten en heeft nog altijd een voorsprong van vier punten op FC Twente, dat hekkensluiter is met twintig punten. Volgende week neemt Sparta het thuis op tegen NAC Breda. Twente treft PEC Zwolle.

VERHOOGDE ODDS! Pak 50(!) keer je inzet als Ajax van PSV wint! KLIK HIER!


Arnhem at Twitter: