Zes aanhangers Vitesse krijgen stadionverbod vanwege antisemitische …

Zes aanhangers Vitesse krijgen stadionverbod vanwege antisemitische ...
Zes aanhangers Vitesse krijgen stadionverbod vanwege antisemitische spreekkoren
Vitesse heeft zes supporters bestraft met een stadionverbod. Dat meldt de Gelderlander. De Arnhemse club gaat over tot die straf, naar aanleiding van de antisemitische spreekkoren voor het duel met Ajax. Voor en na de wedstrijd tegen Ajax (0-4), op 2 september, doken op social media beelden op van een groepje fans van de club uit Arnhem. Zij maakten zich schuldig aan het zingen van antisemitische leuzen als Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas.

Vitesse distanteerde zich van de supporters, deed aangifte en riep de schuldigen op zich te melden. Inmiddels zijn zes er mannen geïdentificeerd. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld en gedurende dat onderzoek is het zestal niet welkom in de Gelredome.

In samenwerking met de politie zijn de zes supporters uiteindelijk opgespoord en geïdentificeerd. Ze zijn in elk geval lopende het strafrechtelijke onderzoek niet welkom bij Vitesse. Het gaat om een tijdelijk stadionverbod. Dit soort excessen met racistische uitlatingen passen natuurlijk niet bij onze club, zegt algemeen directeur Joost de Wit. Maar laat duidelijk zijn dat we heel blij zijn met ons sfeervak.

“Racisme is ontoelaatbaar. We zijn over het voorval zeer ontstemd”, verklaart algemeen Joost de Wit aan de Gelderlander. “Ik wil benadrukken dat onze supporters juist heel vaak voor een fantastische sfeer zorgen. Maar dit is een uitwas, die we niet kunnen tolereren. Dit is een strafbaar feit.”

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël zette na de wedstrijd een filmpje online waarop te zien was dat een klein aantal fans van Vitesse alle Joden aan het gas scandeerden. De Arnhemse club distantieerde zich direct van de leuzen en deed ook aangifte. De supporters zaten in een recent opgerichte sfeervak in Gelredome. 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

ARNHEM – Vitesse heeft zes supporters een voorlopig tijdelijk stadionverbod opgelegd voor spreekkoren rondom de wedstrijd tegen Ajax op zondag 2 september.