Gewonde in Arnhem door politiekogel: genoodzaakt om te schieten – Hartvannederland.nl

Gewonde in Arnhem door politiekogel: \genoodzaakt om te schieten\ - Hartvannederland.nl
Politie schiet op persoon bij conflict Arnhem | Binnenland
ARNHEM – Agenten hebben zich zaterdagmiddag genoodzaakt gezien om te schieten toen ze werden opgeroepen voor een ruzie in een woning. Dat meldt de politie zelf. Een 55-jarige man uit Tilburg is aangehouden.

Rond 16.00 uur kwam er een melding binnen dat er in een woning aan de Honingkamp een conflict zou zijn waar mogelijk een man dreigde met een mes. De politie ging ter plaatse en al gauw bleek dat de man zich niet over wilde geven, meldt de politie in een bericht.

Politie schiet op man bij conflict in Arnhem

De man bedreigde de agenten met een mes. Een van de agenten voelde zich daarop genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Maar dat bleek aan dovemansoren gericht. Daarom loste een agent een kogel in het been van de Tilburger. De man is aangehouden en onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.

De toedracht van het conflict wordt nog onderzocht. Daarnaast onderzoekt de Rijksrecherche het schieten op de man, wat gebruikelijk is wanneer een persoon gewond raakt doordat een agent zijn vuurwapen gebruikt.

Wat de aanleiding is geweest van het conflict wordt door de politie onderzocht. Omdat er sprake is van een incident waarbij geschoten is door de politie doet de rijksrecherche een onderzoek of er juist gehandeld is.

Uiteindelijk werd de man in zijn been geschoten. Vanwege de schotwond is hij voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Dit gebeurde onder begeleiding van de politie.

Volgens de politie was het niet meer mogelijk om te bemiddelen. De situatie was meer dan bedreigend. Je gebruikt eerst woorden, dan andere middelen en pas als allerlaatste je wapen, legt een woordvoerder uit tegenover Omroep Gelderland.

1 min geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S16:19Massale knokpartij: mannen verpesten Ladies Day05 apr.Bewuste aanrijding op A4: Hij wil me dood hebben!05 apr.Zo verwent Harry zijn zwangere Meghan (en het is peperduur)03 apr.Topless juf wil miljoenen zienGerelateerde artikelen03 apr.BinnenlandOM wil zicht op psyche terreurverdachten Arnhem25 mrt.BinnenlandDucttape vloert scooterrijdster Marijn: Wat bezielt ze09 mrt.BinnenlandDode bij woningbrand in Arnhem05 mrt.BinnenlandVoorzitter volksclub Arnhem in de cel na schietpartij24 feb.BinnenlandLinksrijder levensgevaarlijk op nummer gezet22 feb.BinnenlandPersoon krijgt zwavelzuur over zich heen bij lek in ArnhemDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Volgens een woordvoerder voelden de agenten zich meer dan bedreigd toen ze bij een conflict ter plaatste kwamen en probeerden ze te bemiddelen. Toen dat niet lukte, is er op een persoon geschoten. Je begint met woorden, dan alle andere middelen en pas als allerlaatste gebruik je je wapen.

De verwondingen zijn volgens de politie niet levensbedreigend. Waar het conflict over ging is niet bekend, ook is onduidelijk of er mensen zijn aangehouden. Het gebied rond de plek waar geschoten is, is afgezet. Dat is op een pad achter een rij woningen.