Man (55) uit Tilburg die gewond raakte door politieschot in Arnhem had een mes – De Gelderlander

Man (55) uit Tilburg die gewond raakte door politieschot in Arnhem had een mes - De Gelderlander
Politie schiet gewapende man neer bij conflict in Arnhemse woning
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

De politie ontving omstreeks 16.00 uur een melding over een conflict in een woning aan de Honingkamp, waarbij een man mogelijk met een mes zou dreigen.

conflictenarnhemgelderland2 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S15:38Massale knokpartij: mannen verpesten Ladies Day05 apr.Bewuste aanrijding op A4: Hij wil me dood hebben!05 apr.Zo verwent Harry zijn zwangere Meghan (en het is peperduur)12:24Zielig hondje dolblij na reddingsactieGerelateerde artikelen20:46BinnenlandPolitieagent krijgt ervan langs20:24BinnenlandHonden vastgebonden en achtergelaten in Doetinchem15:07BinnenlandGestolen auto blijkt 4 gestolen autos05 apr.BinnenlandAgent undercover als pizzabezorger arresteert tiener05 apr.BinnenlandHonderden automobilisten op de bon door controle vanuit touringcar05 apr.BinnenlandVoetballende Djulian (7) kreeg kogel in zijn beenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Politie lost schot op bedreigende Tilburger (55) na conflict

Ter plaatse probeerden agenten de man te kalmeren, maar hij weigerde mee te werken. De man bedreigde de politie met een mes. Zij voelden zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen, maar ook dit had geen effect op de verdachte.

Uiteindelijk werd de man in zijn been geschoten. Vanwege de schotwond is hij voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Dit gebeurde onder begeleiding van de politie.

De toedracht van het conflict wordt nog onderzocht. Daarnaast onderzoekt de Rijksrecherche het schieten op de man, wat gebruikelijk is wanneer een persoon gewond raakt doordat een agent zijn vuurwapen gebruikt.

Hij is aangehouden en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht. De aanleiding van het conflict wordt nog onderzocht.