Arnhemmers gaan tijdens de dis met elkaar in gesprek over oorlogsherinneringen – De Gelderlander

Arnhemmers gaan tijdens de dis met elkaar in gesprek over oorlogsherinneringen - De Gelderlander
Bar 41 in Arnhem op slot na steekpartij: Dit soort geweld en misdaad is onacceptabel
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Een 21-jarige man uit Arnhem werd in de nacht van zaterdag op zondag neergestoken in het café aan de Varkensstraat. Het slachtoffer raakte daarbij dusdanig gewond dat hij werd opgenomen in het ziekenhuis.

Burgemeester Marcouch laat het volgende weten in een persbericht: “Het Korenkwartier is hét uitgaanscentrum van onze stad. Veel Arnhemmers komen daar met veel plezier naar toe. En dat moet veilig kunnen. Dit soort geweld en misdaad is onacceptabel en vraagt om optreden. Daarom heb ik besloten de zaak direct te sluiten. Ik doe er alles aan om Arnhemmers en de bezoekers van onze stad een veilig uitgaansleven te bieden en foute ondernemers uit Arnhem te weren.”

De aanleiding voor het steekincident is onduidelijk. Getuigen spreken over een conflict. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden. Het zou gaan om een man van rond de 20 jaar, met een donkere huidskleur en donker haar. Hij is ongeveer 1.80 meter lang.

Marcouch vindt dat deze aaneenschakeling van ernstige incidenten de openbare orde en veiligheid aantasten. Daarom heeft hij Bar 41 per direct gesloten en is hij voornemens de vergunningen van de eigenaar in te trekken.

Voor burgemeester Marcouch was het steekincident de druppel. Hij vindt dat de aaneenschakeling van ernstige incidenten in de zaak de openbare orde en veiligheid aantasten. Daarom wil hij de vergunningen van de eigenaar intrekken.

ARNHEM – Burgemeester Marcouch sluit per direct Bar 41 aan de Varkensstraat in Arnhem na de steekpartij. Volgens de burgemeester was dit niet de eerste geweldincident bij dit horecagelegenheid.

Het Korenkwartier is hét uitgaanscentrum van onze stad. Veel Arnhemmers komen daar met veel plezier naar toe. En dat moet veilig kunnen. Dit soort geweld en misdaad is onacceptabel en vraagt om optreden. Daarom heb ik besloten de zaak direct te sluiten. Ik doe er alles aan om Arnhemmers en de bezoekers van onze stad een veilig uitgaansleven te bieden en foute ondernemers uit Arnhem te weren, aldus Marcouch is een persbericht.