Arnhem gaat dit weekend wél op geluid controleren na klachtenregen op Koningsdag – De Gelderlander

Arnhem gaat dit weekend wél op geluid controleren na klachtenregen op Koningsdag - De Gelderlander
Onduidelijkheid over harde muziek tijdens Koningsdag Arnhem blijft
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

De gemeente Arnhem heeft geen geluidsmetingen uitgevoerd tijdens Koningsdag. Dat heeft burgemeester Ahmed Marcouch woensdagavond laten weten aan de gemeenteraad. De harde muziek van de verschillende podia in de stad leidde tot overlast bij honderden Arnhemmers.

Veel Arnhemmers dienden een klacht in. De gemeente heeft tot nu toe zon 300 meldingen ontvangen. De vraag was of het geluidsniveau overschreden is of niet. Maar op die vraag komt waarschijnlijk geen antwoord. Er is namelijk niet gemeten en dus ook niet gehandhaafd door de gemeente.

Tot onze spijt zijn gedurende Koningsnacht en Koningsdag geen geluidsmetingen verricht en is niet handhavend opgetreden, schrijft Marcouch. Dit mag nooit meer gebeuren en deze weken bespreek ik met alle betrokkenen hoe wij gaan regelen dat wij het geluid voortaan passend beperken.

Op social media regende het bovendien klachten over boenkende bassen en trillende ramen. Ook mensen ver buiten Arnhem vonden de muziek te veel van het goede en deden hun beklag. De gemeente erkent dat er aanzienlijk meer klachten waren dan in voorgaande jaren.