Weggebruiker krijgt het weer zwaar: Pleijroute in Arnhem vanavond dicht – De Gelderlander

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Het zijn de laatste loodjes, maar die wegen het zwaarst. Eerst gaat vanavond de hele Pleijroute dicht, in een richting. Vanaf maandag is de Westervoortsedijk weer bereikbaar, vertelt Zilstra, doorstroommanager bij de gemeente Arnhem.

En daar voelt hij nattigheid. Veel chauffeurs gaan dan op hun navigatie rijden en die negeren de omleidingsroutes. Die worden dan over de Westervoortsedijk gestuurd en dan komt iedereen uit op een plek: de John Frostbrug.

Maandag verwacht hij daarom wel een behoorlijke puinhoop. Het probleem zit in de rivierovergangen. Daarvan is er een weg en blijven er nog twee over. Maar op de John Frostbrug moet het allemaal over een rijstrookje.

Hij kan het weten want iets soortgelijks gebeurde begin juli al. Toen was de Pleijroute afgesloten vanaf het Nijmeegseplein tot de A12, maar probeerden ook veel chauffeurs over de John Frostbrug te rijden. Toen stond het voor en op de John Frostbrug vast.

Er is wat Zilstra betreft een manier om de chaos te vermijden: neem de omleidingsroutes. Op maandag ontdekken mensen dat ze hun route toch niet kunnen rijden. De drie dagen erna zoeken ze naar het beste alternatief. Daarna is het stabiel. Maar ja, dan duren de werkzaamheden nog wel zon anderhalve week, tot 25 augustus.