Burgemeester sluit horecagelegenheid Varkensstraat Arnhem wegens drugshandel – De Gelderlander

Burgemeester sluit horecagelegenheid Varkensstraat Arnhem wegens drugshandel - De Gelderlander
Café Meneer van Dijk per direct dicht na vondst drugs
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

De politie kreeg eerder al tips binnen over drugsgebruik en drugsverkoop in Café Meneer van Dijk. Aanvullend onderzoek bevestigde die signalen, waarna besloten werd een zogenaamde instap te doen in het café. Daarbij zette de politie een arrestatieteam in en een drugshond. 

De politie startte een onderzoek na signalen dat er in het betreffende café hard drugs openlijk gebruikt en verkocht zou worden. Al snel bleek uit het onderzoek dat de signalen werden bevestigd. Politie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Arnhem vinden het van belang hard op te treden tegen drugshandel. Daarom is besloten deze actie te houden en alle aanwezigen in het café te controleren.

Drugscafé in uitgaanscentrum Arnhem gesloten na inval politie

In totaal zijn drie verdachten aangehouden. Een 31-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor drugshandel en een 41-jarige plaatsgenoot voor het gelegenheid geven tot dealen. Een derde man van 26 jaar, zonder bekende woon- of verblijfplaats, is aangehouden omdat hij vijf wikkels cocaïne op zak had.  

Arrestatieteam In totaal zijn er 3 verdachten aangehouden. Een 26-jarige man uit Doesburg werd aangehouden omdat hij in het bezit was van 5 wikkels cocaïne. Daarnaast werd een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor het gelegenheid geven tot dealen. Bij de actie werden onder meer een arrestatieteam en een drugshond ingezet.

In het café zijn tijdens de doorzoeking, op de grond en achter de bar, ook nog wikkels cocaïne, brokjes XTC, diverse lege wikkels en een mes aangetroffen. Na de bevindingen in het café is de horecagelegenheid per direct dichtgegaan.