Vitesse veilt gedragen en gesigneerde Airborneshirts – De Gelderlander

Vitesse veilt gedragen en gesigneerde Airborneshirts - De Gelderlander
Vitesse-Fortuna duurt voor Sittardenaren tien minuten te lang
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Een bijzondere wedstrijd vanavond in het Arnhemse Gelredome. Het duel Vitesse-Fortune Sittard werd twee keer onderbroken door massaal applaus.

Niet vanwege het spel, maar vanwege twee herdenkingen. In de tweede minuut was dat applaus voor de afgelopen week overleden ex-Fortunees Fernando Ricksen, die met rugnummer 2 speelde. In de 75e minuut gold het applaus voor de in het stadion aanwezige veteranen, die 75 jaar geleden betrokken waren bij operatie Market Garden.

Iets wat Fortuna ook nodig heeft volgens Diemers. Ik denk dat de supporters ook moeten inzien dat we een heel moeilijk jaar gaan krijgen. We hebben minder spelersmateriaal dan vorig jaar, dus we zullen er een vechtmachine van moeten maken met de twaalfde man. Want als we twee kampen krijgen, dan kan ik je nu al vertellen dat het nog veel lastiger gaat worden.

Geflatteerd verlies Fortuna Sittard in Arnhem

Wat de wedstrijd betreft was iedereen het er op voorhand wel zon beetje over eens dat er voor Fortuna Sittard vanavond in Arnhem weinig eer te behalen zou zijn.

De 4-2 eindstand lijkt recht te doen aan die verwachting, maar Fortuna Sittard had vanavond eigenlijk best een gelijkspel verdiend.

In de eerste helft hadden de geelgroenen, met middenvelder Tekie Tesfaldet voor het eerst in de basis, het beste van het spel. Diemers schoot zijn ploeg vanavond in de 25e minuut verdiend op voorsprong en het team mocht met die stand aan de thee.

In de tweede helft werd Diemers in de 59e minuut onderuit gehaald, maar scheidsrechter Joey Kooij zag daar geen overtreding in. In de daaropvolgende tegenaanval van Vitesse schoot Matavz de gelijkmaker achter Koselev. Drie minuten later gaf Mark Diemers een prima voorzet vanuit een vrije trap en stelde Martin Angha zo in staat om Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong te zetten.

De wedstrijd staat ook te boek als de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Een aantal veteranen die deelnamen aan operatie Market Garden, dit jaar 75 jaar geleden, zijn aanwezig bij het treffen en werden voor de aftrap geëerd.

De voor Vitesse uitkomende ex-Fortunaspeler Bryan Linssen keerde de achterstand met twee vrijwel identieke kopdoelpunten in de 81e en in de 83e minuut om in een 2-3 voorsprong voor Vitesse. Twee keer mocht hij volledig vrijstaand en ongehinderd inkoppen. In de extra tijd scoorde Bero dan nog de 4-2.

Bijzondere Airborne-avond Vitesse: Dit vergeet ik mijn leven niet meer

Een bittere pil voor Fortuna Sittard, dat vanavond weinig tot niets onder deed voor Vitesse. En dat is op zich – na de magere vertoning tegen FC Twente – iets waar de spelers en de supporters voor de komende wedstrijden moed uit kunnen putten.

Fortuna Sittard begon in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Grégoire Amiot, Branislav Ninaj, Martin Angha (90’+3 Cian Harries), George Cox, Tekie Tesfaldet (85′ Agim Zeka), Jorrit Smeets, Mark Diemers, Felix Passlack, Amadou Ciss en Bassala Sambou (82′ Rasmus Karjalainen).

De opstelling van Vitesse herbergt weinig verrassingen. Ondanks de 5-0 oorwassing tegen PSV van vorige week blijven de formatie en de namen gelijk. Dat betekent dat Slutsky een 4-4-2-formatie het veld instuurt, waarin Bryan Linssen en Tim Matavz de voorhoede vormen. Armando Obispo, vorige week in Eindhoven nog schlemiel aan Arnhemse zijde, krijgt een kans om zich te herstellen.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Joey Kooij. Hij trok geel voor Mark Diemers van Fortuna Sittard en voor Grot, Lelieveld, Doekhi en Matavz van Vitesse.

Bij Fortuna staat er één debutant in de basisopstelling. Tekie Tesfaldet, een Zweed van Eritrese afkomst, staat als defensieve middenvelder geposteerd. Michael Pinto, normaal gesproken aanvoerder bij de Limburgers, is er vanavond niet bij in Arnhem. Zijn positie links achterin wordt overgenomen door Grégoire Amiot.

Aanstaande woensdag (25 september) speelt Fortuna Sittard uit in Amsterdam tegen de regerend landskampioen. Op zaterdag 28 september staat om 20:45 uur de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma.