Arnhemse coalitie wil sfeer goed houden: Ga proberen me minder te ergeren – De Gelderlander

Arnhemse coalitie wil sfeer goed houden: \Ga proberen me minder te ergeren\ - De Gelderlander
Coalitie Arnhem na maanden onderhandelen weer gelijmd
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Er gaat extra geld naar zorg. Om dat te kunnen betalen wordt wel de belasting verhoogd. Volgend jaar stijgt de ozb met 1,25 procent in de Rijnstad. Dat levert 678.000 euro op. De komende drie jaar wordt bovendien 8,1 miljoen euro minder toegevoegd aan de spaarpot van de gemeente.

Gevallen coalitie Arnhem na maanden weer gelijmd

Maar bovenal zijn er afspraken gemaakt over de verstoorde onderlinge relaties tussen de partijen. Zo worden voorstellen van de coalitiepartijen voortaan eerst met de coalitiefracties en het college gedeeld, voor deze naar de rest van de raad gaan. Ook gaan de fractievoorzitters van de vier partijen wekelijks bij elkaar zitten en sluiten de wethouders aan voor belangrijke vergaderingen.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat het veelbesproken rapport Frissen over de negatieve Arnhemse bestuurscultuur verscheen. Nu wordt afgesproken om te gaan werken aan de uitvoering van deze adviezen. Ook wordt benoemd dat er met elkaar en niet over elkaar zal worden gesproken.

Video: Fractievoorzitters over de gelijmde Arnhemse coalitie

Kijk hieronder naar een bijeenkomst in het gemeentehuis van Arnhem over de coalitieperikelen. De beelden zijn van mediapartner RTV Arnhem.