Ontruimd gebied Arnhem vrijgegeven: verdacht pakketje bevat geen explosieven – De Gelderlander

Ontruimd gebied Arnhem vrijgegeven: verdacht pakketje bevat geen explosieven - De Gelderlander
Verdacht pakketje in Arnhem blijkt geen explosief
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Net na 16.00 uur wordt Dudok in het centrum van Arnhem ontruimd en afgezet. Even later moet ook het gemeentehuis worden ontruimd. Volgens verslaggever Petra Kuzee moeten mensen in een centraal van honderd meter weg. Het is hier gevaarlijk, zeggen agenten.

Burgemeester Marcouch noemt de alarmering voor de vondst van een verdacht pakketje, bijna naast zijn werkkamer in het stadhuis, zeer heftig. ,,Het protocol is meteen in werking gesteld, zegt hij. ,,Het stadhuis is meteen ontruimd na de automatische alarmering. Al het personeel dat binnen was, circa dertig mensen op dat moment, is geëvacueerd naar het tegenoverliggende Paleis van Justitie. De afzetting is nu weggehaald en het gebied vrijgegeven.

Het verdachte pakketje ligt op een terras van Dudok zegt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Ook hij staat buiten. Hulpdiensten komen massaal naar dat deel van het centrum. 

De Explosieven Opruimingsdienst komt ter plaatse om onderzoek te doen naar het pakketje. Er wordt een robot op af gestuurd. In eerste instantie is er nog geen duidelijkheid, maar even na 18.00 uur komt het verlossende bericht: het pakketje bevat geen explosieven.