Verwarde man legde nepbom op Arnhems terras | Arnhem – De Gelderlander

Verwarde man legde nepbom op Arnhems terras | Arnhem - De Gelderlander
Verdacht pakketje in Arnhem blijkt geen explosief
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Net na 16.00 uur werd Dudok in het centrum van Arnhem ontruimd en afgezet. Even later moest ook het gemeentehuis worden ontruimd. Volgens verslaggever Petra Kuzee moeten mensen in een straal van honderd meter weg. Het is hier gevaarlijk, zeggen agenten.

Er is een verdacht pakketje gevonden op het terras van Dudok. In eerste instantie zijn alleen Dudok en de naastgelegen horecazaak ontruimd. Later zijn ook het tegenover gelegen gemeentehuis van Arnhem en de omliggende panden ontruimd. De parkeergelegenheid Q-park is niet toegankelijk, waardoor mensen hun geparkeerde auto niet kunnen ophalen.

Het verdachte pakketje ligt op een terras van Dudok, zegt Marcouch. Ook hij staat buiten. Hulpdiensten komen massaal naar dat deel van het centrum. 

“Pakket met batterij” De omgeving is inmiddels ruim afgezet. Politie en brandweer zijn aanwezig. Defensie gaat met een robot het pakket verkennen. Een getuige zegt tegenover De Gelderlander dat diegene een lithiumbatterij bij een pakketje zou hebben gezien. De politie neemt alle nodige maatregelen, zo laten zij weten.

Geen explosieven in verdacht pakketje bij gemeentehuis Arnhem

De Explosieven Opruimingsdienst komt ter plaatse om onderzoek te doen naar het pakketje. Er wordt een robot op af gestuurd. In eerste instantie is er nog geen duidelijkheid, maar even na 18.00 uur komt het verlossende bericht: het pakketje bevat geen explosieven.

Update #Arnhem. We hebben de omgeving ruim afgezet. Ook het is gemeentehuis ontruimd. De ambulance en de brandweer zijn ook ter plaatse. De explosievenverkenners zijn onderweg.^AC — Politie Gelderland (@POL_Gelderland) November 14, 2019

Marcouch roemt nadat duidelijk wordt dat het loos alarm is de hulpdiensten. De inzet van de brandweer, politie en defensie was geweldig. Er is goed samengewerkt.

ARNHEM – Bij Dudok op de Koningstraat in Arnhem, schuin tegenover het gemeentehuis, is een verdacht pakketje gevonden. De hulpdiensten zijn groots ter plaatse. Na onderzoek bleek dat het geen explosief betrof.

Wat er wel in het pakketje zijn is nog onduidelijk. De politie onderzoekt dat, maar kan daar donderdagavond geen antwoord opgeven.

Rond 15.30 uur is er een verdacht pakketje aangetroffen aan de #Koningstraat #Arnhem. We doen onderzoek en nemen de noodzakelijke maatregelen. Meer informatie volgt later. ^AC